Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

Fransa'daki terör saldırısına tepkiler

Fransa'daki terör saldırısına tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 20:15:59

Fransa'daki terör saldırısına tepkiler
Pek çok Arap, Ortadoğu ülkesi lideri ve İslami örgütler, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınayan açıklamalar yayınladı.

Ürdün Kralı Abdullah, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a gönderdiği telgrafta Nice kentindeki terör saldırısını kınadı.

Lübnan Başbakanı Temmam Selam da "hürriyete saldırı" olarak nitelediği olayla ilgili olarak ülkesinin bu zor günlerinde Fransa'nın yanında olduğunu belirtti.

Yemen Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Masum insanları hedef alan bu eylem, tüm insani ve ahlaki değerler ile semavi yasalarla çelişmektedir." ifadesine yer verildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Hollande'a gönderdiği taziye mesajında saldırıyı kınayarak Fransa halkının ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduğunu kaydetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da açıklamasında, "İsrail dün Nice kentinde gerçekleştirilen korkunç terör eylemini şiddetle kınamaktadır." ifadesini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, "vahşi ve barbarca" olarak nitelediği saldırıdan ötürü derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Hamas da terör ve radikalizmin her türlüsünü reddeden ahlaki ve insani duruşundan hareketle saldırıyı kınadığını duyurdu.

Haber Ara