Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Fransa'daki kilise saldırısı zanlısının ailesi konuştu: 'Bize fotoğraf gönderdi'

Nice'taki kilise saldırısının faili olduğu iddia edilen İbrahim el-Uveysavi'nin ailesi çalışmak için Avrupa'ya giden oğulları hakkında açıklamalarda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 15:51:19

Fransa'daki kilise saldırısı zanlısının ailesi konuştu: 'Bize fotoğraf gönderdi'

Nice'taki kilise saldırısının faili olduğu iddia edilen İbrahim el-Uveysavi'nin ailesi çalışmak için Avrupa'ya giden oğulları hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın Nice kentindeki kiliseye düzenlenen saldırının şüphelisi olduğu belirtilen Tunuslu İbrahim el-Uveysavi'nin (21) ailesi, AA'ya konuştu.

Avrupa'ya gidince kadar kalabalık bir ailenin üyesi olarak Sfaks'ta yaşayan Uveysavi'nin, ı, birçok geçici işte çalıştığı, eylül ayında Tunus'tan önce İtalya'nın "Lampedusa" adasına, oradan da Fransa'ya geçtiği bilgileri paylaşılmıştı.

Uveysavi'nin annesi Kamra, oğlunun olay olmadan önceki gece Fransa'ya ulaştığında kendisini aradığını belirtti.

Kamra, oğlu İbrahim'in Fransızca bilmemesine rağmen Nice'a gitmesine şaşırdığını ifade etti.

download_36

'Geceyi kilisenin önünde geçireceğini söyledi'

İbrahim'in kardeşi Yasin ise, "İbrahim, beni arayarak o geceyi Nice'ta bir kilisenin önünde geçireceğini söyledi ve bana oranın önünden bir fotoğraf gönderdi." dedi.

Yasin, ailenin sabah saatlerinde İbrahim'in önünde kaldığı kilisede bıçaklı saldırı olduğunu öğrenmesi ile büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Uveysavi'nin, bıçaklı saldırıda bulunacağına dair herhangi bir emare göstermediğini söyleyen Yasin, kardeşine yöneltilen suçlamalarla büyük bir şok yaşadıklarını kaydetti.

Zeytin sıkma işinde çalıştı

İbrahim'in okulu erken terk ettiğini ve Tunus'taki birçok genç gibi işsiz kaldığını ve birçok yerde iş aradığını ifade eden Yasin, kardeşinin önce tamircilik yaptığını daha sonra Sfaks'ta bir zeytin sıkma işine girdiğini ardından da düzensiz şekilde akaryakıt satışı ile uğraştığını ifade etti.

Güney Fransa'daki Nice kentinde bulunan Notre Dame Kilisesi yakınlarında önceki gün bir kişi bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 kişiyi öldürmüş, çok sayıda kişiyi yaralamıştı.

Fransa Terörle Mücadele Savcısı Jean-François Ricard, saldırganın 21 yaşındaki bir Tunuslu olduğu, 20 Eylül'de İtalya'nın Lampedusa Adası'na ve 9 Ekim'de Fransa'ya geldiğini açıklamıştı.

Fransız polisi de, kiliseye düzenlenen saldırının şüphelisi İbrahim el-Uveysavi adında bir Tunuslu olduğunu açıklamıştı.

Tunus makamları ise, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Tunus vatandaşı olması üzerine soruşturma başlattığını, ayrıca saldırıyı düzenlediği iddia edilen "Güney Tunus el-Mehdi Örgütü" adlı yapının varlığına dair de soruşturma yürütüldüğünü duyurmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara