Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Fransa'da yargılanan Suudi Prenses Bint Selman'a 10 ay hapis cezası

Aralık 2017’den beri Fransa'da hakkında tutuklama emri bulunan Suudi Arabistan Kralı'nın kızı Prenses Hassa Bint Selman 'adam kaçırma ve alıkoyma' eylemlerinin azmettiricisi olarak yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-12 15:37:48

Fransa'da yargılanan Suudi Prenses Bint Selman'a 10 ay hapis cezası

Eylül 2016'da Prenses'in Paris'teki lüks dairesine çalışmak için giden işçi, tadilat yapılacak odanın fotoğrafını çektiğini, bu durum karşısında Prenses Selman'ın öfkelendiğini söyledi.

Prenses Selman, sosyal medyada kullanılması için fotoğrafları satacağı yönünde ithamda bulunduğu işçiyi özel korumasına dövdürmekle suçlandı. İşçiyi dövdüğü belirtilen özel koruma Ekim 2016'da silah kullanarak şiddet uygulama, hırsızlık ve ölüm tehdidinde bulunmaktan yargılandı.

DURUŞMAYA KATILMADI

Euronews'in haberine göre Hakkında uluslararası tutuklama emri bulunan Prenses, Fransa'daki duruşmaya katılmadı.

Davada Prenses Bint Selman 10 bin euroluk para cezasına çarptırılırken, Prensesin koruması Saidi Rani'ye, eve gelen işçiyi alıkoyup darp ettiği için 8 ay hapis, 5 bin euroluk da para cezası verildi. Prensese ve korumasına verilen hapis cezaları ertelendi. Suudi Prenses, daha önce Fransız avukatı Emmanuel Moyne aracılığıyla hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

"PRENSESİN AYAKLARINI ÖPMEYE ZORLANDIM"

Söz konusu işçi, ellerinin arkadan bağlandığını ve yüzünden darbe aldıktan sonra prensesin ayaklarını öpmeye zorlandığını ileri sürdü. 2016'da yaşanan olayın ardından söz konusu işçi 5 günlük iş göremez raporu almıştı.

MACRON'UN İŞİNİ ZORLAŞTIRABİLİR

Diğer yandan bint Selman hakkındaki tutuklama emrinin, Prens Muhammed bin Selman ile iyi ilişkiler kurmaya çalışan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'işini zorlaştıracağı' yorumları yapılıyor. Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçılarından Suudi Arabistan ile ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen Macron, Kasım 2018'de Prens Selman'ı Riyad'da ziyaret etmişti.

Haber Ara