Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Fransa'da sokakta da maske takma zorunluluğu

Fransa’da koronavirüs salgınına karşı önlemler yeniden artırılıyor. Ülkenin bazı bölgelerinde açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi. Öncesinde ise sadece toplu taşımada uygulanan yasak artık kafe, restoran, market ya da devlet daireleri gibi kamuya açık tüm kapalı mekanları kapsıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-23 06:38:53

Fransa'da sokakta da maske takma zorunluluğu

Koronavirüs önlemlerini gevşeten ülkelerden Fransa, salgının yeniden yayılma riskine karşı önlemlerini artırmaya başladı.

Ülkenin bazı bölgelerinde açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi.

Fransa koronavirüsün yayılmasını engellemek için yeni önlemler devreye soktu. Bazı bölgelerde sokakta da maske takma mecburiyeti getirildi. Açık alanda maske takılması gereken yerler arasında Bretonya gibi turizm bölgeleri de yer alıyor.
Hafta başında ülke genelinde kapalı alanlarda maske takılması zorunluluğu getirilmişti. Öncesinde ise sadece toplu taşımada uygulanan yasak artık kafe, restoran, market ya da devlet daireleri gibi kamuya açık tüm kapalı mekanları kapsıyor.

Maske takma zorunluluğunun genişletildiği bölgeler arasında batı kıyısındaki La Rochelle de bulunuyor. Yapılan açıklamada, yeni uygulamayla turistlerin yoğun olduğu bir dönemde virüsün olası yüksek yayılımının önlenmek istendiği belirtildi.
Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Concarneau ve Saint-Brieuc sokaklarında da maske mecburiyeti getirildi.
Ülkede diğer bölgelerinde ise açık havada sadece pazar yerlerinde maske zorunluluğu uygulanıyor.

Vaka sayısı on katına çıktı

Bretonya bölgesinde koronavirüs vakalarının sayısı artışta. Bretonya'da 11 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında haftada sadece 10 korona vakası tespit edilirken 10 Haziran'dan itibaren haftalık korona vaka sayası 100'ün üzerine çıktı.
Yetkililer vaka sayısındaki artışın turistlerin bölgeye virüsü taşımasından değil, kalabalık eğlenceler düzenlenmesi ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edilmesinden kaynaklandığını ifade ediyor.

Haber Ara