Dolar

32,5596

Euro

34,8567

Altın

2.414,77

Bist

9.645,02

Fransa’da polis şiddeti! Avukatlar şikayetçi oldu

Sarı yelekler toplantılarında protestolarında açık güç kullanımı ile karşı karşıya kalan bir grup avukat, ilk şikayetlerini yaptılar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-07 17:31:19

Fransa’da polis şiddeti! Avukatlar şikayetçi oldu

TIMETURK | ÇEVİRİ

Sarı yelekler toplantılarında protestolarında açık güç kullanımı ile karşı karşıya kalan bir grup avukat, ilk şikayetlerini yaptılar.

21 yaşındaki yaşındaki bakırcı çırağı Gabriel, 24 Kasım Cumartesi günü Paris'te yapılan sarı yelekler gösterisinde ses bombası atılmasından dolayı yaralandı.

Yüzünde plastik ve metal parçalarından oluşan yaralanmalar mevcut olan Gabriel'in geçirdiği üç operasyona rağmen, parmaklarının kullanıp kullanamayacağı hala kesin değil. Annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi ve kayınbiraderiyle La Sarthe'den, demokrasi değerlerini, hastaneleri ve okulları savunmak için gelmişti. Toulouse'daki kuzenleri de onlara katıldı. Ancak öğleden sonra saat 18:00 civarında, kendilerini Avenuedes Champs-Elysees'nin dibinde sıkışmış bir halde buldular. Atılan ses bombası Gabriel'in ellerinde patladı.

40 yaşındaki Philippe de Paris gösterisinde de ağır yaralandı. Bu olay da bir sonraki hafta oldu.

Philippe slogan atarken, güvenlik güçler tarafından herhangi bir uyarıda bulunulmadan çok sayıda göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları atıldı. Philipe, ortaya büyük bir ses çıktığını ve şiddetli bir göğüs ağrısı hissettiğini söyledi. Philipe, daha sonra karısına yaklaştığını ve elini hafifçe kaldırdığında ceketinin üzerinden çok fazla kan aktığını gördüğünü anlattı.

Bu yapılanlarda, açıkça orantısız güç kullanımı olduğunu belirten avukat William Bourdon, bir grup avukatın, ağırlaştırılmış kasıtlı şiddet şikayetiyle başvuruda bulunduğunu, bu şikayetleri başkalarının da takip edeceğini söyledi.

Kaynak: SimonPiel et Emeline Cazi, Le Monde

Haber Ara