Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

Fransa'da polis mültecilerin çadır kentlerini kepçeyle yıktı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse rağmen gidecekleri yerleri olamayn mültecilerin çadırlarını Fransa polisi kepçeyle yıktı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-23 14:25:26

Fransa'da polis mültecilerin çadır kentlerini kepçeyle yıktı

2020 yılında binlerce mülteciyi zorla yaşadıkları çadır kentlerden tahliye eden Fransa, 2021'de de tahliyelere devam ediyor. Koronavirüs salgınına rağmen Fransız hükümeti mültecileri polis zoruyla yaşadıkları çadır kentlerden çıkartırken, birçok yardım kuruluşu yıkımlara-tahliyelere tepki gösterdi.

Son olarak İnsan Hakları Gözlemcileri (Human Rights Observers) adlı grubun paylaştığı bir videoda, Fransa polisinin ülkenin kuzeyinde bulunan ve mültecilerin yoğun olarak çadırlarda yaşadığı Grande-Synthe şehrinde çadırları kepçeyle yıktığı görülüyor. Mültecilerle dayanışma amacıyla kurulan organizasyonların yaptığı açıklamaya göre kepçeyle yıkılan çadırların içinde küçük çocuklu aileler de yaşıyordu. 

Yardım ve dayanışma organizasyonlardan Choose Love yıkım için ‘Acımasız, İnsanlık ve adaletsiz' açıklamasında bulunurken, Refugee Youth Service isimli kuruluş Twitter hesabı üzerinden, ‘Aileler ve çocuklar başka bir zoraki yıkıma şahit oldular. Bu yıkımlar toplumu bölmeye devam ediyor ve insanların hayatını daha da zorlaştırıyor' paylaşımında bulunarak yıkıma tepki gösterdi.

Yıkım ya da zorla tahliye problemi çözmüyor 

Fransa, çadırlarda yaşayan mülteci zorla bulundukları erde tahliye ederken, bu insanların büyük bir kısmına barınma olanağı sunmuyor. Sığınabilecekleri hiçbir yer bulunmayan tahliye edilmiş mülteciler çadır kurmak için genellikle polisin ulaşmakta zorluk çekeceği, yolu bulunmayan yerleri tercih ediyorlar.

Ayrıca böyle yerlerde temiz su ya da sağlık hizmetine erişim bulunmuyor. Tahliyeler-yıkımlardan en olumsuz etkilenenler çocuklar olurken, polisin çadır kentlere saldırıları sorunu daha da derinleştiriyor.

Haber Ara