Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Fransa'da patlama!

Kundaklama sonucu çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybettiği Fransa'nın Mulhouse kentinde bu kez bir binanın girişinde el yapımı patlayıcı infilak etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-05 11:04:30

Fransa'da patlama!

Kundaklama sonucu çıkan yangında 5 kişinin hayatını kaybettiği Fransa'nın Mulhouse kentinde bu kez bir binanın girişinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi, korku dolu saatler yaşanmasına neden oldu.

 

Mulhouse Emniyetinden yapılan açıklamada, Brunstatt Mahallesi'nde akşam saatlerinde bir binanın girişinde, asit kloridik ve alüminyum karışımı kullanılarak hazırlanan bir el yapımı patlayıcının infilak ettiği kaydedildi.

Patlama sonucu ortaya çıkan zehirli dumandan 4 kişinin etkilendiği belirtilirken, 30 yaşında bir kadının tedavi için hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Patlama sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye görevlisi ve ambulans sevk edilirken çevreye yayılan kimyevi maddelerin temizliği için iki saat süren bir çalışmanın yürütüldüğü açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma açılırken bölgede bulunan vatandaşlara da benzer olaylara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Mulhouse'un Bourtzwiller Mahallesi'nde pazar gecesi çıkan yangında 3'ü Türk vatandaşı 5 kişi hayatını kaybetmişti. Kundaklama sonucu çıktığı açıklanan yangında 3'ü ağır olmak üzere 8 kişi yaralanmıştı.

Haber Ara