Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Fransa'da Ortodoks kilisesine saldırı

Fransa'nın Lyon kentinde Ortodoks Yunan kilisesi rahibine silahlı saldırı düzenlendi. Rahip saldırıda ağır şekilde yaralandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 22:07:56

Fransa'da Ortodoks kilisesine saldırı

Fransa'nın Lyon kentindeki 7. Bölgede bulunan Kentin Saint-Lazare Caddesi üzerindeki Rum Ortodoks Yunan Kilisesi'nde bir rahip henüz kimliği belirlenemeyen saldırgan tarafından vuruldu.

Rahip ağır yaralı

Euronews'in haberine göre yetkililer, rahibin saldırıda ağır şekilde yaralandığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı. Görgü tanıkları, rahibin kiliseyi kapattığı sırada bir kişinin yanına yaklaşarak iki el ateş ettiğini ifade etti.

Polis, saldırının ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.

Ömer Çelik saldırıyı kınadı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa'nın Lyon kentindeki Ortodoks Kilisesine düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınadı. Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fransa'nın Lyon kentinde Ortodoks Kilisesine düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddete karşı Fransa ile dayanışma içindeyiz. Dini mekanlara ve din adamlarına yapılan bu saldırılar insanlık adına mahkum edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu. Terörün dininin, ırkının ve milliyetinin olmadığını vurgulayan Çelik, Lyon'daki barbar ve hunharca eylemi gerçekleştirenlerin, arkasındaki odakların insanlıkla ilgisinin bulunmadığını kaydetti. Ömer Çelik, "Düşüncelerimiz ve dayanışmamız saldırının kurbanı, ailesi ve sevenleriyle birliktedir." ifadesini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara