Dolar

32,5861

Euro

34,8602

Altın

2.495,11

Bist

9.688,82

Fransa'da mülteciler için yeni barınma yerleri kurulacak

Fransa'da mülteciler için yeni barınma yerleri kurulacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 19:22:04

Fransa'da mülteciler için yeni barınma yerleri kurulacak
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'da sayıları giderek artan göçmenler için yeni barınma yerleri inşa edileceğini duyurdu.

Cazeneuve, haftalık bakanlar kurulu toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında bir süredir Fransa'nın gündeminde olan göçmen sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı, hükümetin gelecek yıl sonuna kadar, sığınma talebi kabul edilenler için 5 bin, sığınma talebinde bulunanlar için 4 bin ve yasa dışı göçmenler için ise bin 500 barınma yeri inşa etmeyi planladığını söyledi.

Fransa'nın yaklaşık 66 bin sığınma talebi aldığını bildiren Cazeneuve, "Fransa kendi üzerine düşeni yapıyor" diyerek diğer AB ülkelerinin de kendi sorumluklarının farkında olması gerektiğini savundu.

Bu ay başında Paris'in merkezindeki bir metro istasyonu altında barınmakta olan yaklaşık 350 göçmenin bulunduğu bölge güvenlik güçlerince zor kullanılarak boşaltılmış, göçmenler Paris'in pek çok yerinde yeni barınma alanları bulmak zorunda kalmıştı.

Yine aynı günlerde Fransa'nın İngiltere sınırında bulunan Calais'teki 2 göçmen kampına müdahale edilerek göçmenler kamptan çıkarılmıştı.

Polisin kamplara müdahalesi Fransız basınında geniş yer almış, birçok insan hakları örgütü tarafından eleştirilmişti.

Avrupa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak bilinen liman kenti Calais'te, yıl başından bu yana 8 binden fazla göçmenin İngiltere'ye kaçmasının engellendiği bildirilmişti.

Haber Ara