Dolar

32,5665

Euro

34,8863

Altın

2.436,50

Bist

9.645,02

Fransa’da, kadın imam provokasyonu!

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün, Cezayir kökenli Fransız bir kadının imamlık yaptığı Cuma namazında erkek ve kadınlar aynı safta yer tutması tepki topladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-24 18:30:27

Fransa’da, kadın imam provokasyonu!

fransa-da-kadin-imam-cemaate-cuma-namazi-kildirdi-12948192_3910_o

En çok Müslüman nüfusunun yaşadığı Avrupa ülkesi Fransa'da, İslam'a olan ilginin artmasından rahatsız olan Macron hükümeti, “Fransa İslamı” projesini adım adım hayata geçiriyor.

Macron'un "Fransa İslamı" planı kapsamında, bugün başkent Paris'te Cezayir kökenli bir Fransız kadın vaaz verip, cuma namazı kıldırdı.

Paris'teki bir şapelde kadın imam eşliğinde kılınan Cuma namazında, kadın ve erkeklerin yan yana aynı safta yer alması dikkat çekti.

2202024114255165

Cumhurbaşkanı Macron, "Fransız İslam'ı" adı ile getirilecek yeni düzenlemelerin, ülkenin her yerinde kanunlara uygun bir şekilde uygulanacağını söylemişti. Buna göre Fransa'daki Müslüman kurumlar, laik sisteme göre yeniden yapılandırılacak.

Fransa'da bir ilke imza atacak olan proje, kadınlar ve erkeklerin aynı camide namaz kılma, vaaz etme ve imam olma imkanını sağlayacak.

Fransız medyasına konuşan Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Zekri ise, "Din yüzyıllar önceki geleneklere dayanıyor ve bu gelenekleri bir gecede değiştiremeyiz. Önünüzde secdeye giden bir kadın olduğunu ve arkada da erkek olduğunu düşündüğünüzde bu estetik olmuyor." dedi.

Fransa, Avrupa'da Müslüman nüfusu en fazla olan ülkelerin başında geliyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen Ekim ayında ilk kez kadın ve erkeklerin birlikte namaz kılabileceği cami açılmıştı.

Bu arada kadın hakları savunucusu Seyran Ateş'in başını çektiği bir grup da, Almanya'nın başkenti Berlin'de liberal Müslümanlar için bir cami açmıştı. Kadınlar ve erkeklerin yan yana namaz kıldığıi ve burkanın yasak olduğu İbn-i Rüşd-Goethe Camii'nde, bir buçuk yıldır bu kurallara uyuluyor.

 

 

Haber Ara