Dolar

32,5612

Euro

34,8698

Altın

2.437,15

Bist

9.718,36

Fransa'da IŞİD alarmı

Fransız gizli servisine göre, IŞİD'in eğittiği yabancı savaşçılar ülkeye saldırı hazırlığı içinde.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 05:02:32

Fransa'da IŞİD alarmı

Fransız istihbarat servisi tarafından hazırlanan ve France info radyo kanalının yayımladığı rapora göre IŞİD, kendi kamplarında eğittiği farklı ülkelerden militanlarına Fransa'da eylem düzenlemeleri talimatı verdi. 

Raporda, güvenlik birimlerinin, Fransa'dan yurt dışına savaşmaya giden militanların ülkeye giriş ve çıkışlarını yakından izlemeleri nedeniyle, IŞİD'in Fransız militanlara değil de yabancı militanlara bu talimatı vermiş olabileceğine dikkat çekildi. Raporda, IŞİD'in diğer ülkelerde de aynı taktiği izleyeceği öne sürüldü.

'IŞİD, AB'NİN İSTİHBARAT AÇIĞINDAN FAYDALANACAK'

Ağustos ayında Amsterdam-Paris seferini yapan Fransız Thalys firmasına ait trendeki saldırıyı gerçekleştiren Fas kökenli 'teröristin' profiline dikkat çekilen raporda, AB içinde kara yolu ve trenle yolculuk yapabilecek yabancı 'teröristlerin' önemli bir potansiyel tehdit oluşturduğuna işaret edildi. 

Raporda IŞİD'in, AB ülkelerinin terörle mücadeledeki istihbarat paylaşımı ve işbirliği konusunda yeteri kadar hızlı davranamamasından faydalanmak isteyebileceği de ifade edildi.

İstihbarat servisine göre, Irak ve Suriye'de savaşan Fransızların sayısı 500, ülke içinde IŞİD sempatizanlarının sayısı ise bin 700 civarında tahmin ediliyor.

Haber Ara