Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

Fransa’da imamlara sertifika verilecek

Fransa’da Müslümanlarla Diyalog Toplantılarının üçüncüsü, İçişleri Bakanlığı himayesinde başkent Paris’te düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 10:13:49

Fransa’da imamlara sertifika verilecek

Fransa İslam Konseyi (CFCM) başta olmak üzere Müslüman kurum ve kuruluşların temsilcilerinin ve kanaat önderlerinin katıldığı toplantıdan sonra açıklama yapan CFCM Başkanı Anouar Kbibech, “Ülkede görev yapacak imamların derecelendirilmesi ve onlara sertifika verilmesi uygulamasına geçilecek” dedi. İmamların gönüllülük esasına göre yurttaşlık ve medeni haklarla ilgili eğitimden geçirilebileceğini belirten Kbibech, yine imamlar için kurallar manzumesi oluşturulması konusunu gözden geçirdiklerini ifade etti.

PİLOT BÖLGE OLUŞTURULDU

İmamların dini konularda vereceği vaazlarda uymaları gereken kuralların önemine dikkati çeken CFCM Başkanı, cumhuriyet yasalarına saygı, ılımlılık, hoşgörü ve açıklık gibi kriterlerin yine bu kurallar içinde yer alması gerektiğini söyledi. Kurallar konusunda önemli bir aşama sağladıklarını kaydeden Kbibech, imamların medeni ve sivil haklar konusundaki kurslara gitmelerini teşvik ettiklerini ve bu amaçla öncelikle üniversitelerde bu konularda açılacak kurslar için Alsace ve Lorraine'in ‘pilot bölgeler' seçildiğini belirtti.

Kbibech, 2017 yılı içinde ülkedeki bütün imamları derecelendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. CFCM, ülkedeki 2 bin 500 cami ve mescidi temsil ediyor. Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en fazla Müslümanın yaşadığı ülke durumunda.

Haber Ara