Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Fransa'da başörtülü kadına saldırı

Paris'in kuzeydoğu banliyösü Pantin'de silahlı saldırıya uğrayan Müslüman kadın öldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-24 17:55:23

Fransa'da başörtülü kadına saldırı

Le Parisien gazetesinin polis kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, dün gece geç saatlerde kimliği belirsiz bir kişi, Candale sokağından otomobiliyle geçen başörtülü Müslüman bir kadını öldürdü.

Haberde motosiklet kullanan saldırganın 30 yaşlarındaki kadını başından 5 kurşunla vurarak öldürdüğü belirtildi. Olayın İslamofobik bir saldırı olmasından şüpheleniliyor. Saldırıya ilişkin Bobigny Savcılığının adli soruşturma başlattığı bildirildi.

Fransa, İslamofobi ile Mücadele Derneğinden (CCIF) yapılan yazılı açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturmada, suçun işlendiği yer ve başörtülü bir kadının hedef alınması gibi birçok faktör dikkate alınarak olayın İslamofobik karakterinin de göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Açıklamada saldırıya ilişkin görgü tanıklarına da bilgi paylaşımında bulunmaları konusunda çağrı yapıldı.larak katılma talepleri hakkında limanlara emniyetten giden yazıda, "Ülkemizde yaşanan olaylara istinaden gemilerle yolculuk yapmak maksadıyla başvurularda bulunan devlet memurları, (hakim, savcı, subay, astsubay veya emniyet teşkilatı vb) olduğunda tereddütsüz reddedilerek, ivedi bir şekilde müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunu rica ederim" ifadeleri yer aldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara