Dolar

32,4304

Euro

34,4456

Altın

2.488,21

Bist

9.679,80

Fransa’da aykırı bir cami!

Avrupa’da en çok Müslüman nüfusu barındıran ülkesi Fransa’da, Müslümanların başörtüsüne karşı her türlü engel çıkarılırken; kadın ve erkeklerin aynı safta namaz kılabilecekleri caminin açılışı ise bugün gerçekleştirilecek. Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Zekri, kadın ve erkeklerin aynı safta namaz kılmalarına tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-07 13:24:25

Fransa’da aykırı bir cami!

Avrupa'da en çok Müslüman nüfusu barındıran ülkesi Fransa'da, Müslümanların başörtüsüne karşı her türlü engel çıkarılırken, çok sayıda caminin de cumhuriyet değerlerine aykırı olduğu için kapatılırken, kadın ve erkeklerin aynı safta namaz kılabilecekleri caminin açılışına izin verilmesi ise tepki doğurdu.

Başkent Paris'te ilk kez kadın ve erkeklerin birlikte namaz kılabileceği cami bugün kapılarını açıyor.

Camilerdeki atmosferden hoşnut olmadığını dile getiren ve tesettüre karşı çıkması ile bilinen Kahina Baloul isimli kadının öncülüğünde başlatılan projeye şu ana kadar bin 700'ü aşkın kişi mali destekte bulundu. Aykırı caminin bugün açılması bekleniyor.

Fransa'da bir ilke imza atacak olan proje, kadınlar ve erkeklerin aynı camide namaz kılma, vaaz etme ve imam olma imkanını sağlayacak. Kahina Bahloul Müslümanlar için kutsal ibadet mekanları olan camilerde dini ritüellerden kadınların dışlanıyor oluşunu eleştiriyor.

MÜSLÜMAN KONSEYİ GENEL
SEKRETERİ'NDEN TEPKİ

Fransız medyasına konuşan Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Zekri ise, "Din yüzyıllar önceki geleneklere dayanıyor ve bu gelenekleri bir gecede değiştiremeyiz. Önünüzde secdeye giden bir kadın olduğunu ve arkada da erkek olduğunu düşündüğünüzde bu estetik olmuyor." dedi.

Bu arada cami projesine öncülük eden Kahina Bahloul'un ölüm tehditleri aldığı belirtildi.

Öte yandan Almanya'nın başkenti Berlin'de de 2017'nin Haziran ayında kadın ve erkeklerin yan yana namaz kılabileceği Rushd-Goethe Camii ibadete açılmıştı. Ancak caminin açılışı Müslüman kesimler tarafıdan tepki gösterilmişti. Camii'nin kurucularından avukat, kadın ve insan hakları savunucusu Seyran Ateş, “Gülenci” olmakla suçlanmıştı.  

 

Haber Ara