Dolar

32,4213

Euro

34,7883

Altın

2.496,73

Bist

9.693,46

Fransa'da '14 Temmuz Ulusal Bayramı' kutlamaları

Fransa'da '14 Temmuz Ulusal Bayramı' kutlamaları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 23:11:25

Fransa'da '14 Temmuz Ulusal Bayramı' kutlamaları
" Fransa, "14 Temmuz Ulusal Bayramı"nı törenle kutladı.

Başkent Paris'in Champs Elysee meydanında "14 Temmuz Ulusal Bayram" kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen geleneksel geçit törenine terörle mücadele timleri damgasını vurdu. Terörle mücadele timleri kar maskeleri, çelik yelekleri ve özel donanımları ile meydandaki gösteri yürüyüşüne ilk kez katıldı.

Yürüyüşe katılanların bir kısmının, Charlie Hebdo dergisine ve Musevi markete yönelik saldırıyı düzenleyenleri etkisiz hale getiren güvenlik güçleri arasında olduğu bildirildi.

Fransa'nın yurt dışında terörle mücadelede görevli askeri birlikleri de yine törende en ön sırada yürüdü.

Paris'teki törenlerde güvenliğin sağlanması için yaklaşık 10 bin polis ve asker görevlendirildi.

Geçit törenine katılan askeri birlikler, Champs Elysee meydanında kurulan şeref tribününde, Cumhurbaşkanı François Hollande ile yerli ve yabancı konukları selamlarken, Fransız Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçak ve helikopterler meydanın üzerinde gösteri uçuşu yaptı.

Bu akşam, başta başkent Paris olmak üzere bütün kentlerde havai fişek gösterileri ve fener alayları düzenlenecek.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste düzenlenen üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin operasyonlarında saldırıları düzenleyenler ölü ele geçirilmişti. Saldırıların ardından ülkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmış ve ek yasal değişiklikler gündeme gelmişti.

Haber Ara