Dolar

32,5538

Euro

35,0074

Altın

2.427,21

Bist

9.722,09

Fransa Cumhurbaşkanı Macron köşeye sıkıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, iş bulmaya çalışan bir gençle karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanı, genç işsizle yaptığı sohbet sonunda bolca eleştirilere maruz kalacak gibi görünüyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-16 15:46:24

Fransa Cumhurbaşkanı Macron köşeye sıkıştı

Le Figaro'dan Arthur Berdah'ın haberine göre, Emmanuel Macron'un Elysee'de yürüyüş yaptığı esnada genç bir işssizle yaptığı sohbette karşılaştığı cümlelerden dolayı muhalefetten çok sert eleştiriler gelecek gibi görünüyor. Elysee sarayı'nın bahçesinde, kaleyi gezmeye gelen binlerce ziyaretçiyi selamlamak için durduğunda, 25 yaşındaki genç işssiz bahçecilik ile ilgili bir bulmaya çalıştığını fakat sektöründe hiçbir iş bulamadığı için onu eleştirdiğini söyledi.

İşsiz genç, cumhurbaşkanından önce onun soracağı soruları kendine sorup cevapladı. “ İş bulma kurumuna kayıtlımısınız “ evet. ” İstihdam merkezi, RSA, hepsine… , Cv ler gönderdim, tavsiye mektupları verdim fakat hiçbir şey yok. ” genç adam bu soru-cevaptan sonra herkesi gülümsetti.

Macron başka işlere bakmasını tavsiye etti, otel, restoran ve kafeler gibi. Buralarda garsonluk vs. gibi işler bulabileceğini kaydetti.

Kaynak: Arthur Berdah, Le Figaro

Haber Ara