Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Berlin’de

Fransa Cumhurbaşkanı, Avrupa'da özellikle ortak bir savunma ve uyumlaştırılmış iltica sisteminin inşa edilerek canlanması ile ilgili önerilerini desteklemeleri için Alman milletvekillerine çağırıda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-19 13:27:10

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Berlin’de

Timetürk Çeviri

Emmanuel Macron, barışın sağlanması ve dünyanın kaosun içine girmesini önlemek, aynı zamanda Avrupa'nın inşasında yeni bir aşama açmak üzere Alman milletvekillerinin önünde bir konuşma yaptı.

Alman Milletvekilleri Meclisi'ne yaptığı konuşmada, "Avrupa daha güçlü, daha egemen olmalı" diyen Macron, Fransız-Alman çiftinin, dünyanın kaosa girmesine izin vermeme ve ona barış yolunda eşlik etme yükümlülüğü bulunduğunu ifade eti.

Dünyamızın bir dönüm noktasında olduğunu sözlerine ekleyen Macron, milliyetçi olmayan düşünceye ve uyum sağlamakta zorlanan fanatizm tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

BÜTÇE VE VERGİ KAYNAKLARININ BİR KISMINI PAYLAŞIN

Fransacumhurbaşkanı, uyumlaştırılmış bir sığınma sistemi ile ortak bir savunma veya göç politikası oluşturulmasının gerekliliğine değinerek, bu yeni Fransız-Alman sorumluluğu ile Avrupa'ya egemenlik araçları sağlamalıdır görüşünü dile getirdi.

Bu yeni aşamanın korkutucu olduğunu çünkü herkesin karar verme kapasitesini, yabancı göç veya kalkınma politikasını paylaşması, bütçelerinin ve hatta vergi kaynaklarının artan payını paylaşması gerektiğini sözlerine ekledi. Emmanuel Macron euroyu, bir bütçe ile uluslararası para birimi haline getirme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: La Trİbune, AFP

Haber Ara