Dolar

32,5602

Euro

34,8680

Altın

2.438,45

Bist

9.645,02

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 19:34:21

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın borç kriziyle ilgili müzakerelerin vakit kaybetmeden tamamlanması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'la ilgili Eurogroup toplantısı için Brüksel'de bulunan Hollande basın mensuplarının sorularını cevapladı. Hollande, "Söz konusu Yunanistan, Avrupa, Euro Bölgesi olunca, müzakereyi tamamlamayı bilmek lazım. Daha fazla beklenerek kazanılacak bir şey yok" dedi.

Müzakerelerde anlaşmanın uzak olmadığını belirten Hollande, "Anlaşma mümkün ve gerekli. Bazı anlaşmazlıkların olması normal çünkü çok teknik bir konu. Ancak nihai bir zamanı beklemeden duruma müdahale etmek gerekiyor" diye konuştu.

Pazartesi gününden bu yana yoğun çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Hollande, Avrupa kurumları, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, IMF ve Yunanistan'ın müzakereleri sonuca ulaştırmalarını beklediklerini ifade etti.

Hollande mülteci sorununa ilişkin bir soruyu ise, "Avrupa'nın amacı bir problem karşısında başarısız olmak değil onu başarıyla çözüme ulaştırmaktır. Mülteci sorunu karşısında dayanışma ve sorumluluk duygusuyla hareket etmek gerekiyor. Avrupa kanunlarına göre mültecilerin karşılanması ve kayıt işlemlerinde düzenlemelere ihtiyaç var. Bütün ülkeler sorumluluk almalı. Zira bu sadece Avrupa'nın da değil, bütün dünyayı ilgilendiren insani bir mesele" şeklinde yanıtladı.

Haber Ara