Dolar

32,5380

Euro

34,8156

Altın

2.443,92

Bist

9.722,83

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin Çin ziyareti

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin Çin ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-03 19:03:31

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin Çin ziyareti
Çin Başbakanı Li ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande başkent Pekin'de düzenlenen Çin-Fransa İklim ve Yeşil Ekonomi Forumu'nda bir araya geldi.

Başkent Pekin'de Çin-Fransa Komisyonu - Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun ortaklığında gerçekleşen Çin-Fransa İklim ve Yeşil Ekonomi Forumu'nda Çin Başbakanı Li Kıçiang ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande görüştü.

İki ülkenin iklim çerçevesinde teknoloji işbirliği ve sürdürülebilir kalkınma üzerine görüş alışverişinin amaçlandığı forumda konuşan Başbakan Li, Çin ve Fransa'nın 1980'de temiz enerji konusunda işbirliğine başladığına dikkat çekerek, Çin'in ilk yabancı nükleer güç teknolojisini Fransa'dan edindiğini belirtti.

Çin'in hala kentleşme ve sanayileşme sürecinde olduğunu ve bu sürecin akıllı ve sürdürülebilir yollarla yapılmasının fark edilmesine ihtiyaç duyduklarını dile getiren Li, bu bağlamda Çin ve Fransa arasında çevre koruma ve enerji tasarrufu alanında teknoloji işbirliği konusunda daha çok neden oluşturduğunu ifade etti.

Hollande da, iklim konusunda Çin ve Fransa'nın teknoloji işbirliğinin, aralık ayındaki Paris İkilm Zirvesi'ndeki görüşmelerin kolaylaşmasına yardımcı olacağının altını çizerek, iklim değişikliği üzerine uluslararası toplumun endişelerini de hafifleteceğini kaydetti.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Şi ve Hollande'ın görüşmelerinde de iklim değişikliliği ön plana çıkarak ortak bildiri yayınlanmıştı. Ortak bildiride, iklim değişikliği üzerine birçok tarafın destekleri ve eylemlerinin gözden geçirilmesinin yanı sıra Paris'teki zirvede güven inşa ederek daha şeffaf bir sistem konusunda çağrıda bulunulmuştu.

Paris'te aralık ayında düzenlenecek Paris İklim Zirvesin'de 190'dan fazla ülkenin temsilcileri küresel sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğinin önüne geçmek amacıyla küresel bir zirvede bir araya gelecek.

Haber Ara