Dolar

32,5467

Euro

34,8639

Altın

2.421,72

Bist

9.722,09

Frankfurter Allgemeine Zeitung, ABD-Türkiye zirvesini değerlendirdi: Erdoğan, Trump’ı rezil etti!

ABD-Türkiye zirvesini değerlendiren Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, 'Erdoğan, kendine güvenen bir tavır sergiledi. Trump’ın övgülerinden de etkilenmedi. Amerikan Başkanı 'Neredeyse ilk günden beri, uzun zamandır dostuz' ve 'Cumhurbaşkanının hayranıyım. Harika bir ilişkimiz var' dedi. Burada kuyruğunu sallayan bir köpek gibiydi' ifadesini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-15 14:36:26

Frankfurter Allgemeine Zeitung, ABD-Türkiye zirvesini değerlendirdi: Erdoğan, Trump’ı rezil etti!

Alman basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Çarşamba günü Washington'da yaptığı görüşmeye ilişkin analiz ve haberler gündemin ön sıralarında yer almayı sürdürüyor. 

Ziyaretle ilgili en dikkat çekici yorum, “Erdoğan, kendine güvenen bir tavır sergiledi. Trump'ın övgülerinden de etkilenmedi. Amerikan Başkanı 'Neredeyse ilk günden beri, uzun zamandır dostuz' ve 'Cumhurbaşkanının hayranıyım. Harika bir ilişkimiz var' dedi. Burada kuyruğunu sallayan bir köpek gibiydi” ifadesini kullanan Frankfurter Allgemeine Zeitung'dan geldi.

“ERDOĞAN, TRUMP'IN
ÖVGÜLERİNDEN HİÇ ETKİLENMEDİ”

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung'daki analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'ın düzenlediği ortak basın toplantısında, iç politikada baskılarla karşılan Trump'ın övgülerinden Erdoğan'ın hiç etkilenmeden tutumunu koruduğu belirtiliyor:
"Türkiye Cumhurbaşkanı Beyaz Saray'daki ev sahibini bazı anlarda rezil etti, çok açık bir şekilde değil, belli belirsiz. Dünya sahnesinden iç politik hesaplarla geri çekilmesinin nasıl bir bedeli olacağını Trump en geç East Room'da düzenlenen basın toplantısında fark etmiş olmalı. Karmaşık Türk-Amerikan ilişkilerindeki hangi anlaşmazlık olursa olsun, -füze programı, Suriye politikası, Fetullah Gülen,- Erdoğan tümüne karşı koydu.... Erdoğan, kendine güvenen bir tavır sergiledi. Trump'ın övgülerinden de etkilenmedi.  Amerikan Başkanı 'Neredeyse ilk günden beri, uzun zamandır dostuz' ve 'Cumhurbaşkanının hayranıyım. Harika bir ilişkimiz var' dedi. Burada kuyruğunu sallayan bir köpek gibiydi. Türkiye'nin Suriye'nin askeri operasyonu başlamadan önce, Trump'ın bölgeden çekilmesinde olduğu gibi. Trump'ın Türk ekonomisini yaptırımlarla yerle bir etme tehdidi ise unutulmuştu."

“AVRUPALILAR NEDEN SEYİRCİ KALIYOR?”

Öte yandan Berlin'de yayımlanan Tagesspiegel gazetesindeki yorumda ise, Erdoğan ve Trump'ın görüşmesinde iki ülke arasındaki sorunlara, özellikle de S-400 meselesine çözüm sağlanmadığı belirtiliyor.
"Otokrat iki liderin bütün dostluk mesajlarına rağmen görüşme füze konusundaki anlaşmazlığa çözüm sağlamadı. Bu NATO'nun birlikteliği için kötü bir haber. Ama Avrupalılar da kendilerine şu soruyu sormalı; güvenlik ve mülteci meselesi açısından çıkarlarını ilgilendiren Kuzey Suriye'nin geleceği konusunda Türkiye ile ABD pazarlık yaparken, neden sadece seyirci kalabiliyorlar?"

 

Haber Ara