Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Francis Ford Coppola: Dünyadaki sorunlar yürek burkuyor ancak biliyoruz ki Allah rahman ve rahimdir

'Baba' filmi serisi yönetmeni Francis Ford Coppola'nın Fatiha Suresinin anlamını ayrıntıyla anlattığı bir konuşması sosyal medyada tekrar dolaşıma sokuldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-06 14:33:30

Francis Ford Coppola: Dünyadaki sorunlar yürek burkuyor ancak biliyoruz ki Allah rahman ve rahimdir

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Koronavirüs salgınının dünyayı etkisi altına aldığı bu günlerde her gün açıklanan ölü sayıları toplumların psikolojisini derinden etkiliyor.

Karantinaların ilk günlerinde balkonlarından şarkı söyleyen İtalyanların başlattığı bir akımla, şarkı söylemeler ve online konserler gerçekleştirilmiş, salgının merkez üssü haline gelen Avrupa'da Müslümanlara moral olması için ezanlar okunmuştu.

Fakat yine de uzayan karantina süreleri moralleri bozmaya devam devam ediyor.

Uzmanlar psikolojilerin etkilenmemesi için online iletişimin koparılmaması gerektiğini belirtirken, sosyal medya her ülkedne milyonlarca insanın buluştuğu ve birbirine moral verdiği bir platform haline geldi.

Bu kapsamda Twitter'da tekrar dolaşıma sokulan bir video yüzlerce kez paylaşıldı. 

"Baba" filmi serisi yönetmeni Francis Ford Coppola'nın Aralık 2015'te Marakeş Film Festivali'nde yaptığı bir konuşmadan önemli bir kesiti aktaran videoda Coppola, Fatiha Suresinin anlamına değindi.

Sözlerine "Dünyadaki sorunlar yürek burkuyor ancak Kur'an'ı biliyorsanız..." şeklinde başlayan Coppola, duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

Coppala, bu açıklamaları 2015 Paris saldırılarının ardından yaptı.

İŞTE O KONUŞMA

Haber Ara