Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

FOX'un patronu Murdoch Trump’ı sattı mı?

Avustralyalı medya tröstü Rupert Murdoch, ABD'de sahip olduğu medya gücü ile Donald Trump'ın en büyük destekçileri arasında değerlendiriliyordu. Ancak bu desteğin, oy sayım süreci ile birlikte azalmaya başladığı değerlendiriliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 15:06:50

FOX'un patronu Murdoch Trump’ı sattı mı?

Yayın politikasında değişim iddiası

Yapılan yorumlar, Fox News kanalı ile New York Post ve the Wall Street Journal gazetelerinin, Trump'ın usulsüzlük iddiaları ile aralarına da mesafe koyduğuna işaret ediyor.

Dahası bu yayın organlarının, Trump'ın olası yenilgisine karşı izleyicilerini ve okurlarını hazırlamaya başladıkları yorumu yapılıyor.

Fox News kanalının, seçim gecesi Arizona eyaletini Biden'ın kazandığı tahminini açıklayarak, Trump'ın kızdırdığı haberleri yapılmıştı. Kanal, Trump'ın kanıt ortaya koymadığı usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak kurum çatısı altında net bir tavır ortaya koymuş değil.

Ancak kanalın yayıncılarından Brett Baier, Cuma akşamı kanıtları işaret ederek, "Bir şey görebilmiş değiliz. Bize bir şey sunulmadı" dedi.

Televizyonun yıldız sunucularından olan Sean Hannity ise "Amerikan halkının, seçimlerin meşruiyeti noktasında şüphelenme hakkı var" dedi.

Ancak kanalda yapılan yayınların genel tonunun, Trump sonrası döneme işaret ettiği yorumları yapılıyor.

“Karından yenilmiş yumruk”

Kanalın bir başka ünlü ekran yüzü olan ve bir Trump destekçisi olarak bilinen Laura Ingraham, "hiç istemeseler bile", eğer seçimi kaybettiği kesinleşirse Donald Trump'ın bunu zarif bir şekilde kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Ingraham, "Kaybetmek, özellikle de adil olmadığını bildiğiniz böyle bir süreçte, karından yenilmiş bir yumruk gibi. Bu arada, bunları söylerken yenilgiyi kabul ediyor değilim. Ama kaybetmek, eğer sonunda olacak olan buysa, çok kötü. Ama Başkan Trump'ı ünü, eğer ülkeyi daha ileri götürecek adımlar atarsa daha da perçinlenecektir." dedi.

download_43

"Başkan'ın son maçı"

Murdoch'a ait, Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan "Başkan'ın son maçı" isimli bir başyazı da benzer bir mesajı içeriyor:

"Başkan Trump kaybetmekten nefret eder ve sonuna kadar mücadele edeceğine de şüphe yok. Ama eğer kaybettiği kesinleşirse, görevi Amerikan demokratik geleneklerine uygun, onurlu bir şekilde bırakmak yoluyla, kendisine ve ülkeye en iyi şekilde hizmet etmiş olur"

Sansasyonel haberler ile öne çıkan New York Post gazetesinde yayınlanan iki yazıda da Trump'un başkanlığı kaybedebileceği öngörüsü kaleme alındı.

Gazete, Trump'ın kanıt ortaya koymadığı seçim usulsüzlüğü iddiaları noktasında da, onun savını destekleyen bir yayıncılık ortaya koymuyor.

Trump'ın FOX News'in patronuna öfkelenip aradığı iddia edilmişti

Amerikan medyasından CNN, The New York Times ve Vanity Fair'de geçen haberlere göre, Trump'ın, Fox News'in seçim gecesi geç saatlerde Demokrat aday Biden'ın zafer elde ettiğini bildiren ilk haber ağı olması sebebiyle Murdoch'a ulaşıp kızdığı iddia edilmişti.

Habere göre, çok öfkelenen Trump, Fox News'in sahibi Rupert Murdoch'a şahsen telefon ederek Arizona haberinin geri çekilmesini istedi. Ancak Murdoch geri adım atmayı reddetti. Bu durum Fox'un rakiplerinin önüne geçmesini sağladığı iddiaları ortaya atılmıştı.

BBC

Haber Ara