Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

Fotoğraf çekmeyi severlerin mutlaka keşfetmesi gereken yerler

Fotoğraf çekmeden duramıyorsanız, hele bir de seyahat tutkunuysanız buyrun böyle! Sizin için en güzel fotoğraf çekilecek yerler listesi hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 08:50:20

Fotoğraf çekmeyi severlerin mutlaka keşfetmesi gereken yerler

Deklanşöre basmanın hazzı da bir başka oluyor, değil mi? Hele bir de seyahat etmeyi seviyorsanız, yeni yerler keşfetmek, insanların gidemediği yerlere gitmek daha da çok büyük bir hazza dönüşüveriyor. Biz de seyahat ve fotoğraf tutkunları için gidilip görülesi yerler listesi hazırlayayım da, tutkularına küçük de olsa bir katkıda bulunayım dedim. İsterseniz şehir şehir dolaşıp sokakları kadrajınıza alın, dilerseniz doğada yönünüzü kaybedin ve kimsenin görmediği yerleri çekin. İşte karşınızda fotoğrafçıların muhakkak görmesi gerekli olan, fotoğraf çekilebilecek yerler!

Botwana

Güney Afrika'nın eşsiz ülkelerinden olan Botswana, hemde safarilerin de bir numaraları adresi. Safari bölgeleri, eşsiz doğası ve vahşi hayvanlarıyla, size pek güzel resimler çekmek için gayet uygun ortam sağlayacaktır. Eşi dostu, meslektaşları çatlatmak için kusursuz bir fırsat!

Şili

Adında güney geçen her yeri övüyor olabilirim ama Güney ABD da bu övgüyü sonuna kadar hak ediyor. Hele bir de Şili'den bahsedeksek, şu meşhur And Dağları, size inanılmaz manzara resimleri çekmeniz için bulunmayacak manzaralar sunuyor. Dilerseniz ormanlarında kaybolun, isterseniz güney kesimindeki buzulara seyahat edin. Pişman olmayacaksınız!

Fransa

Sokak ve insan resimleri çekmeyi seviyorsanız sizi Fransa'ya alalım. Romantizmin şehri olarak bilinen Paris'tan başlayıp, Fransa'nın hemen her şehrinde istemediğiniz kadar çok sokak ve insan resimleri çekebilirsiniz. Hatta kimseye çaktırmadan, Eyfel'e dokunuyormuş gibi yaptığınız bir tane bile olabilir!

Hindistan

Hindistan'ın o egzotik havası bir hayli enteresan. Bu egzotik havaya bir de, gelir dağılımındaki adaletsizlik eklenince, bir hayli enteresan manzaralar bulmak mümkün. Yolun bir tarafında lüks evler varken, diğer tarafta derme çatma evler bulabiliyorsunuz. Bu enteresan manzaraların resmini çekebileceğiniz gibi, Hindistan'ın kültürel binaları ve eşsiz doğası da güzel resimler sunuyor.

Alaska

Birazcık zorlanmayı seven bir fotoğrafçıysanız, Alaska sizin için biçilmiş kaftan. Zira hem yaşam şartları sizi zorlayacak, hem de tam da bu nedenle size bulunmaz manzaralara sunacaktır. Alaska'ya gidip de görebileceğiniz kutup ışıklarını saymıyorum bile!

alaska-turu-870x555

İtalya

İtalya, özellikle Ortaçağ'dan kalma mimarisini çok iyi korumuş durumda. Bu durum fotoğraf tutkunları için diğer bir keyfe dönüşüyor. Özellikle Venedik, Floransa ve Ortaçağ'dan fırlamış bir şehir olan Siena, dünyanın en güzel şehir manzaraları açısından inanılmaz şehirler. O harika sokakların arasında yürüyüp, şehir hayatını görüntülemek paha biçilemez. Burada da eşe dosta çaktırmadan Pisa Kulesi'ni iterken fotoğraf çekebilirsiniz!

Avustralya

Avustralya'nın öyle bir doğası var ki, yürek dayanmaz. Güzelliğinden falan bahsetmiyorum, yanlış anlamayın; timsahlarından tutun da, dev örümceklerine kadar envai çeşit garip garip hayvan burda. O açıdan epey enteresan doğa resimleri çekebilirsiniz. Dilerseniz mis gibi okyanusuna girerken, sörfçüler de resimlerini çekmeniz için sizi bekliyor olacak.

Küba

Küba, bu konu da o kadar popüler ki, dünyada en çok resmi çekilen yer olabilir. Peki bu unvanı hak ediyor mu? Hem de sonuna kadar! Dünyanın kalanına ambargo uygulatacak toplumsal biçimini bir kenara bırakalım, Orta ABD'da kendisine has kültürü ve yaşama şekliyle, özellikle insan resmi çekmek isteyenler için bulunmaz fırsatlar sunuyor.

Japonya

Japonya'nın özellikle tapınakları insanı farklı bir mest ediyor. Gezip gezip fotoğraf çekebilirsiniz. Üstelik bir yandan enteresan performanslar da oluyor burda, onların da resmini çekme olanağı yakalayabilirsiniz. Burada hemen sakura da denen, kiraz ağacı çiçeklerinin sunmuş olduğu eşsiz manzaraları da övelim!

Timetürk okuyucuları, seyahatlerinizde bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin! İyi fotoğraflamalar!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara