Dolar

32,4230

Euro

34,4441

Altın

2.489,09

Bist

9.679,80

Foreign Policy: Arap rejimleri Avrupa'da İslamofobi'yi besleyen kurumları ve lobileri fonluyor

Foreign Policy, Avrupa'da Arap rejimlerinin İslamofobi'yi besleyen kurumlara para aktardığını yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-30 09:40:45

Foreign Policy: Arap rejimleri Avrupa'da İslamofobi'yi besleyen kurumları ve lobileri fonluyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'de yayımlanan etkin dış politika dergisi “Foreign Policy” Arap rejimlerinin İslamofobi'yi besleyen kurumlara para aktardığını yazdı.

AMAÇ: REJİMLERE YÖNELİK TEPKİYİ AZALTMAK

Gazeteci Ola Salem ve Araştırmacı Yazar Hassan Hassan imzalı makalede "Arap rejimleri Avrupa'da İslam karşıtlığını körükleyen düşünce kuruluşlarına ve lobilere milyonlarca dolar para aktarıyor" denilerek, temel amacın ülkelerinde sürdürdükleri baskıyı meşrulaştırmak olduğu ifade edildi.

Yazıda rejimlerin bu hareketiyle "aşırıcı Müslümanlara karşı kendimizi savunuyoruz" demeye çalıştığı ve Batı'nın "kendilerine alternatif bir yönetim düşünmesini engellemeyi" amaçladığı belirtildi. Arap rejimlerinin ülkelerinde sürdürdükleri uzun yargılama ya da yargılama olmadan sonuçlanan uzun gözaltı süreleri gibi ihlallerin görmezden gelinmesini sağlamayı düşündükleri de yazıda yer aldı.

2019-03-30_10h07_14

YEMEN SAVAŞI ve KAŞIKÇI CİNAYETİ

"Rejimler yaptıkları ihlallere karşı baskıya ve eleştiriye karşı karşıya kaldıkça, destek almak için aşırılıkçılık ve terörizm korkusu kullanıyorlar" ifadelerinin kullanıldığı yazıda Yemen'de yoğunluğu artan savaş, Suudi Arabistan'ın buradaki rolü, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve tutuklanan Suudi kadın aktivistler örnek verildi.

ABDULLAH BİN ZAYED'İN SÖZLERİ

Yazıda yer verilen ayrıntılardan biri de 2017 yılında bir konuşmasında Avrupa'daki İslamcıları hedef alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdullah bin Zayed'in sözleriydi. Zayed şunları söylemişti:

“Avrupalı ​​liderler, insan hakları, ifade özgürlüğü ve demokrasi adına adına radikal aşırılık yanlısı ve terörist olarak tanımladıkları kişilerin varlığına müsamaha göstermeye devam ederse gelecekte daha büyük bir İslami aşırılıkla karşı karşıya kalacaklar."

Haber Ara