Dolar

32,5160

Euro

34,9300

Altın

2.446,82

Bist

9.705,61

Folkart İzmir Cup'ın tanıtım toplantısı yapıldı

Folkart İzmir Cup'ın tanıtım toplantısı yapıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 13:00:25

Folkart İzmir Cup'ın tanıtım toplantısı yapıldı
Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Artık tenis, Türkiye'nin her tarafında oynanmaya çalışılan ve herkes tarafından takip edilmeye başlanan branş haline geldi" dedi.

2008'den beri organize edilen ATP Challenger Tur takviminde yer alan 8. Folkart İzmir Cup'ın basın toplantısı, İzmir'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Durmuş, 2008'den beri organize edilen Folkart İzmir Cup'ın bu yıl 19-27 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyledi.

Turnuvanın bu sene Folkart sponsorluğunda yapılacağını kaydeden Durmuş, şöyle konuştu:

"Ulusal Tenis Eğitim Merkezi, dünyada iyi sayılabilecek tesisler içinde. Tesisleri yapmak kolay ama önemli olan içini doldurmak. Bugüne kadar bunu yapmaya çalıştık. Tenisi zengin sporu algısından çıkarıp, halkın sporu olabileceği inancıyla yola çıktık. Bugüne kadar verdiğimiz mücadelede gördüğümüz şu ki artık tenis, Türkiye'nin her tarafında oynanmaya çalışılan ve herkes tarafından takip edilmeye başlanan branş haline geldi. Bunu çok daha iyi yerlere getirmeye yönelik projelerimiz var."

Durmuş, İstanbul'da Garanti Koza sponsorluğunda önemli işler yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde Venus Willams, Federer gibi İstanbul'a gelip mücadele edecek. İstanbul'da önemli turnuvalarımız var. İstanbul bu işi başardı. İzmir'de de böyle bir algı yaratmak için buradayız. Federer buraya gelsin, Nadal buraya gelsin" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da son olarak nisan ayında Altınordu Kulübü ile Uluslararası 12 Yaş Altı Turnuvası'nı yaptıklarını hatırlatarak, bu tarz etkinlikleri artırıp, İzmir sporunu her branşta kalkındırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nin 2005'teki Üniversite Yaz Oyunları çerçevesinde yapıldığını hatırlatan Kocaoğlu, tesisin bundan sonra da tenisin gelişmesine katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da turnuvayı bir festival haline getirmek için birkaç projelerinin olduğunu, öncelikle kentin çeşitli noktalarında sokak tenisi oynatmayı planladıklarını, şovmen tenisçi Mansour Bahrami'nin gösteriler sunacağını, bunun dışında da sürprizlerin olacağını kaydetti.

- Turnuva

Erkeklerde toplam 64 bin avro ödüllü Folkart İzmir Cup yine Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek.

Daha önce İzmir Cup'ta 3 kez final oynayan Marsel İlhan'ın yanı sıra Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel, Tuna Altuna, Barkın Yalçınkale ve Efe Yurtaçan gibi Türk sporcular da turnuvada mücadele edecek.

Haber Ara