Dolar

32,5163

Euro

34,7352

Altın

2.489,56

Bist

9.524,59

Floyd olayının benzeri bu kez İngiltere’de yaşandı

Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletlerini kasıp kavuran gösterilere neden olan polis şiddetinin bir benzeri geçtiğimiz günlerde İngiltere’de meydana geldi. Polis, bir İngiliz vatandaşın boğazına diziyle baskı uygularken görüntülendi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-18 21:44:14

Floyd olayının benzeri bu kez İngiltere’de yaşandı

Timeturk Haber Merkezi Çeviri - Amerika'da meydana gelen polis şiddeti olayının bir benzeri de kuzey Londra'daki Islington'da meydana geldi.

48 yaşındaki Marcus Coutain geçtiğimiz Perşembe günü polis tarafından durduruldu. Üzerinde bıçak bulundurmak ile suçlanan 48 yaşındaki Countain, polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alınmak istendi. Polis karşı gelen Coutain, zor kullanılarak etkisiz hale getirildi. Ancak polisin kullandığı metot tartışmalara neden oldu.

Daha sonra mahkemeye sevk edilen Coutain mahkeme tarafından tutuklandı.

‘AŞIRI GÜÇ KULLANILDI'

Coutain'ın avukatı ise yaptığı açıklamada polisin müdahalesinin yasal sınırı büyük ölçüde aştığını dile getirdi.

Mahkeme çıkışı konuşan Avukat Floyd davasına atıfta bulunarak “Bay Coutain durduruldu kendisine yönelik suçlamalar söylendi. O suçlamaları kabul etmedi. Kendisine karşı aşırı bir güç kullanıldı. Bu olay tam olarak Floyd'un olayı ile benzeşiyor. Neyse ki ABD'de yaşananlarla benzer olaylara şahit olmadık”  dedi.

EMNİYET: BÜYÜK ENİŞE DUYDUK!

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Yerel emniyet biriminden Komiser Yardımcısı Sir Steve House, videoyu “derinden rahatsız edici” olarak nitelendirdi ve “polis eğitiminde öğretilmeyen” bazı tekniklerin “büyük endişe” yarattığını söyledi.

 

Haber Ara