Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

FKÖ heyeti ABD'de

ABD Dışişleri Bakanlığı, FKÖ Genel Sekreteri Ureykat liderliğindeki heyetin bakanlıkta görüşmeler yaptığını bildirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 10:02:36

FKÖ heyeti ABD'de

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saeb Ureykat başkanlığındaki bir heyetin, ABD Dışişleri Bakanlığında temaslarda bulunduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ureykat liderliğindeki delegasyonun bakanlığın Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Stuart Jones ile başkent Washington'da bir araya geldiği duyuruldu.

ABD-Filistin Siyasi Diyaloğu kapsamında gerçekleştirilen görüşmenin, bölgesel konuların da aralarında bulunduğu bir dizi meseleyi değerlendirme imkanı sunduğu ifade edilen açıklamada, heyetlerin bölgede ve dünya genelindeki terörizmi ve destekçilerini güçlü şekilde kınadıkları bilgisi paylaşıldı. 

Delegasyonların, özellikle Irak ve Suriye'de sistematik bir şekilde insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal ederek bölgenin istikrarını bozan terör örgütü DEAŞ'ın oluşturduğu tehditte mutabık kaldığı vurgulanan açıklamada, tarafların ayrıca FKÖ'nün, Filistin-İsrail meselesinin çözümüne dönük, şiddete başvurmadan ve müzakere edilmiş iki devletli çözüme ilişkin taahhüdünün önemini ele aldıkları aktarıldı.

Açıklamada iki devletli çözümün, İsrail ve Filistinlilerin güvenliklerini sağlayacak, Filistin'in devlet ve bağımsızlık isteğini karşılayacak, 1967 yılında başlayan işgali sona erdirecek kalıcı barışa ulaşılmasındaki tek yol olduğu kaydedildi.

Haber Ara