Dolar

32,4926

Euro

34,5804

Altın

2.500,00

Bist

9.548,09

FKÖ Genel Sekreteri: Ahed Tamimi dünyaya İsrail'in işlediği suçları hatırlatıyor

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, 'Filistinli cesur kız' Ahed Tamimi'nin, dünyaya İsrail'in işlediği suçları hatırlattığını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-30 07:34:51

FKÖ Genel Sekreteri: Ahed Tamimi dünyaya İsrail'in işlediği suçları hatırlatıyor

Ureykat, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Ahed Tamimi, dünyaya İsrail'in işlediği suçları ve yolsuzluğunu hatırlatıyor." ifadesini kullandı.

Ahed Tamimi ve En-Nebi Salih köyünün verdiği mücadelenin İsrail'in zorbalığına karşı koyma mücadelesi olduğunu vurgulayan Saib Ureykat, ismini vermediği ABD barış elçilerini de İsrail'in ihlallerini kınamadıkları için eleştirdi.

"‎‎Yüzyılın Anlaşması" adı verilen planı görüşmek üzere Ortadoğu turuna çıkan Trump'ın damadı Jared Kushner ve Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, haziran ayında Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve İsrail'i ziyaret etmiş ancak Filistinli yetkililerle herhangi bir görüşmeleri olmamıştı.

FİLİLSTİN'İN CESUR KIZI AHED TAMİMİ

Hanzala Cesaret Ödülü sahibi "Filistinli cesur kız" Ahed Tamimi ve annesi dün serbest bırakılmıştı.

İsrail askerleri, Ahed Tamimi'yi 19 Aralık 2017'de Ramallah'ta ailesiyle yaşadığı eve baskın düzenledikten sonra gözaltına almıştı. Annesi Neriman et-Temimi de kızıyla ilgili bilgi almak üzere gittiği Ramallah'ın doğusundaki gözaltı biriminde İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Nebi Salih beldesinde bulunan evinin avlusuna zorla giren bir İsrail askerine tokat attığı görülen videosu yayınlanan Ahed Tamimi, İsrail askerlerine "saldırı" ile suçlanmıştı.

"Filistinli cesur kız" olarak da bilinen Ahed Tamimi, 2012'de ağabeyi gözaltına alındığında İsrail askerlerine karşı gösterdiği tavır nedeniyle İstanbul'da "Hanzala Cesaret Ödülü"ne layık görülmüştü.

Ahed Tamimi, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da buluşmuştu.

 

Haber Ara