Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

FKÖ'den Balfour Deklarasyonu açıklaması

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Balfour Deklarasyonu'nun 99. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, 'İngiltere'nin Filistin halkına karşı işlediği suçtan geri adım atması gerekir' dedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 12:29:38

FKÖ'den Balfour Deklarasyonu açıklaması

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İngiltere'den, Filistin halkına karşı işlediği ve "Balfour Deklarasyonu" olarak isimlendirilen "suçtan" geri adım atmasını istedi.

FKÖ, Balfour Deklarasyonu'nun 99. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, "İngiltere'nin Filistin halkına karşı işlediği suçtan geri adım atması ve Batı Şeria ile Gazze'de başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması ve mültecilerin yurtlarına geri dönmesi için ciddi bir şekilde çalışması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

FKÖ Mülteci İşleri Dairesi Başkanı Zekeriyya el-Ağa ise açıklamada, Balfour'un, Filistinlileri yurtlarından çıkarıp bu yerleri yabancılara vermeyi vadetmesi nedeniyle hukuksuz ve geçersiz olduğunu kaydetti. Ağa, Balfour'un "halksız bir toprağın toprağı olmayan bir halka verilmesi" sözüne binaen "sahip olmayanların hak etmeyenlere verdiği bir vaat olduğunu dile getirdi.

Balfour Deklerasyonu, İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur Balfour'un 1917'de Lord Rothschild'e gönderdiği ve "İngiliz Hükümeti, Filistin'de Museviler için bir milli yurt kurulmasını uygun karşılamaktadır ve bu hedefin gerçekleştirilmesini kolaylaştırmak için elinden geleni yapacaktır." ifadesini kullandığı mektuba verilen isimdir.

 

Haber Ara