Dolar

32,3398

Euro

35,1213

Altın

2.234,53

Bist

8.730,97

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 08:24:44

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması

Fitch, haftalık raporunda, MB'nin yarınki para politikası kararı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

”Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye para girişini özendirmeye gerek duyduğu ve ülkedeki tasarruf sahipleri için liranın çekiciliğini artırmaya gerek duyduğu göz önüne alındığında MB'nin önümüzdeki aylarda politika faizini gevşetecek alanı pek yok.

İstanbul'da muhalefetin kazandığı seçimlerin sonuçlarına itirazların devam etmesi siyasi belirsizliğin daha da artmasına yol açtı.

Döviz rezervlerinin gerilediği ve ekonominin iyi yönetilmediği kaygıları liranın seçimler öncesi ve sonrası (öncekilere kıyasla) daha sert değer kaybetmesine yol açtı.

Ekonomideki bozulma ve enflasyon baskılarının azaldığı göz önüne alındığında şu anda yüzde 24'te olan politika faizinin bu yıl 400 baz puan düşürüleceğini tahmin ediliyor.

Ancak liradaki zayıflık ve yurt dışından sağlanan fonlamadaki kırılganlık büyük ihtimalle MB'nin para politikasını gevşetmesini daha uzun bir süre ertelemesine yol açacak

Çekirdek enflasyon hedeften oldukça uzak olmaya devam ediyor. MB, baz etkisi yılın ikinci yarısında enflasyonda düşüş yaratana kadar faiz indirmeye isteksiz olabilir.”

Haber Ara