Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

'Fırat Kalkanı'nda tankımızı Alman malı Milan tanksavar tahrip etti...'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaparken bizim tankımızı hangi silah tahrip etti? Bizim tankımızı Alman malı milan tanksavar tahrip etti. O yüzden dünya 5'ten büyüktür. O yüzden bunu açıkça ve cesaretle söyleyen bir lidere tahammülleri yok' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-14 15:06:23

'Fırat Kalkanı'nda tankımızı Alman malı Milan tanksavar tahrip etti...'

Kaynak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) akademik yıl açılış töreninde konuşma yaptı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kaynak, "İsteyen istediği yerde canlı bomba olabiliyor" diyen Kaynak, Paris, Brüksel, İspanya, New York, İstanbul ve Diyarbakır'ın da güvenli olmadığını kaydetti. Kaynak, şöyle devam etti:

"Yani artık terör hadiseleri, sadece savaş alanına çevrilen o 5'ten küçük Afganistan, Irak'ta görülmüyor. Terör olayları her yerde. El Kaide'yi üretenler, El-Kaide ile savaş için İslam dünyasına savaşmaya gittiler. DEAŞ'i üretenler şimdi Suriye'de ve Irak'ta DEAŞ'ı temizlemek için işgal ya da başka hangi amaçla 65 ülke orada. 910 kilometre Suriye sınırımız var. 300 kilometreye yakın Irak'a kara sınırımız var. Bizim buralarda kardeşlerimiz, akrabalarımız var. Suni bir sınır hattı. Teyze orada kalmış, kız kardeşi burada, amca burada yeğen orada. Ve bize diyorlar ki 'Siz asla Musul'da olmayacaksınız. Başika'dan askerlerinizi çekeceksiniz. Buraya karışmayacaksınız.' Niye 65 ülke orada? Yeni Zelanda'dan dünyanın öbür ucundan 20 saat uçacağımız yerden başka güçler orada olacak, Türkiye orada olmayacak. Tabi bu işler, göç meselesi de DEAŞ, YPG meselesi de onların hepsi aslında birbirinin ayrılmaz parçası, enerji meselesi."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin en köklü kurumlarından, dünyanın en kahraman ordularından biri olduğunu belirten Kaynak, "Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendi içindeki hainleri temizledikten sonra eski vasfına kavuşmuştur. Bir haftada Cerablus güvenli bölge haline geldi. Şimdi Cerablus'ta 40 binden fazla insan yaşıyor" dedi.

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle bin kilometrekare alanın güvenli bölge haline geldiğini hatırlatan Kaynak, IŞİD'in Türkiye'ye karşı kullandığı silahların, tank savarların hangi ülkede üretildiğini sordu. Kaynak, şöyle devam etti:

"DEAŞ tank savar kullanabiliyor. Tanksavar milan marka ve Alman malı. Yani İncirlik'te kıyamet kopartıyorlar 'ya biz de koalisyonun bir parçasıyız. İncirlik'e askerimizin yayına gelmeliyiz. Biz de DEAŞ'a karşı savaşıyoruz. Batı dünyasını, batı medeniyetini DEAŞ'a karşı koruyup kollamak zorundayız.' Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaparken bizim tankımızı hangi silah tahrip etti? Bizim tankımızı Alman malı milan tanksavar tahrip etti. O yüzden dünya 5'ten büyüktür. O yüzden bunu açıkça ve cesaretle söyleyen bir lidere tahammülleri yok. O yüzden Türkiye asla Musul'da olmasın? Niye olmasın? Musul bizim tarihi köklerimizin olduğu bir yer. 700 bin insanı biz Sünni bir mezhep savaşına mı kurban vereceğiz?"

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara