Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Fırat Kalkanı'nda IŞİD hedefleri vuruldu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında koalisyon güçlerinin hava harekatlarında bir IŞİD üyesi öldürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 10:02:44

Fırat Kalkanı'nda IŞİD hedefleri vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 76. gününe geldi.

Harekat kapsamında muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu, Rai'nin güneydoğusundaki Burj, Tall Aşah ve Amiriyah'ta büyük ölçüde kontrolü sağladı. Söz konusu bölgelerde IŞİD üyeleriyle zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

IŞİD'e ait 58, PYD'ye ait bir hedef ateş altına alındı. Buralardaki barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

IŞİD'e yönelik 4 hava harekatı

Koalisyon güçlerince Şabviran bölgesindeki IŞİD'e ait hedeflere 4 hava harekatı düzenlendi. Harekatlarda bir terörist etkisiz hale getirildi, silahlı araç ve uçaksavar bataryası imha edildi.

IŞİD'den temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 36 mayın ve bin 443 el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak etkisiz hale getirdi.

Suriye sınır hattında silahlı insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme uçuşlarına devam edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara