Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Fırat Kalkanı'nda 217 IŞİD hedefi etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, IŞİD'e ait, aralarında silah depolarının da bulunduğu 217 hedef vuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-18 12:27:55

Fırat Kalkanı'nda 217 IŞİD hedefi etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, IŞİD başta olmak üzere tüm örgütlerin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor.

Harekatın 117'nci gününde, IŞİD'e ait 160 hedef, ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarıyla Bab, Bzagah, Zammar, Suflaniyah ve Kabr al Mukri bölgelerine düzenlenen harekatlarda ise aralarında silah depolarının bulunduğu 57 hedef imha edildi.

KAMU BİNALARINA SAKLANIYORLAR

Yoğun çatışmalar sırasında IŞİD'in El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araçla silahlı unsurlarını okul, hastane, cami gibi kamu binalarına veya bunların çevresine gizlemeye çalıştıkları belirlendi. 

Teslim olan militanlar ise bu binaların çevresinde kamerayla çekim yapıldığını, buraların vurulması durumunda o anların IŞİD tarafından kaydedilmesinin amaçlandığını belirtti. Bunun gerçekleşmesi durumunda IŞİD'in bu görüntüleri uluslararası arenada kullanmayı planladıkları yine teslim olan militanların itiraflarında yer aldı. IŞİD'liler söz konusu kamu binalarının kendi elemanlarınca kullanıldığını da itiraf etti.

Sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınıyor
Öte yandan TSK, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbiri almaya devam ediyor. Bu kapsamda, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar, El Bab başta olmak üzere çatışmaların sürdüğü bölgelerdeki sivil halkın IŞİD üyelerinden uzağa ve korunaklı bölgelere gitmeleri yönünde çok sayıda Arapça bildiri attı.

Haber Ara