Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

'Fırat Kalkanı Esed için yapılmadı'

Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatının rejim için yapılmadığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 12:12:08

'Fırat Kalkanı Esed için yapılmadı'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı'na gündeme dair açıklamalar yaptı.

Fırat Kalkanı Harekatına dair soruları cevaplayan Kurtulmuş,"Operasyon, orası temizlenip, rejime devredilsin diye yapılmış bir operasyon değildir." dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

"FIRAT KALKANI REJİM İÇİN YAPILMADI"

"Fırat Kalkanı operasyonu, orası temizlenip, rejime devredilsin diye yapılmış bir operasyon değildir. Türkiye'nin sınırlarının korunması, Türkiye'ye gelen tehditlerin kaldırılması için yapılan bir operasyondur. Bu Türkiye'nin hem sınırlarını korumak, hem o bölgedeki teröristlerin bertaraf edilmesi için yapılan bir operasyondur.

Cerablus'ta TSK, ÖSO'ya destek vererek, Cerablus'un DEAŞ'tan temizlenmesini sağladı ve 50 bin civarında Cerabluslu yerleşti. Burada ortaya çıkan olağanüstü karmaşık durum kaldırılmalıdır.

"TÜRKİYE'NİN HEDEFİ HUZURU SAĞLAMAK"

El Bab'da ise, bölgeye ait olmayan unsurları yaptığı bir işgal var. Bu işgalin ortadan kaldırılması ve El Bab'da da halkın huzur ve güven içerisinde evlerinde oturmasıdır, Türkiye'nin hedefi budur. Halep'teki müzakereler yapılırken, aynı duyguyla hareket ettik. En kısa zaman içerisinde bu hedefimize kavuşmuş olacağız.

Koasliyon güçleri bu operasyona yeterli destek vermemiştir. Bu sadece El Bab özeline ilişkin bir şey değildir. Başından itibaren Obama yönetimi ve koalisyon güçleri Suriye'deki sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin plana sahip değildi. Şimdi yeni yönetim Suriye ve Irak'ta bu süreçlerde bölge halklarının lehine olacak sonuçlara destek verecektir."

Haber Ara