Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Fırat Kalkanı birliklerinin Bab kentine ilerleyişi hızlandı

TSK destekli ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) birliklerinin Halep'in kuzeyinde devam eden operasyonu son günlerde hız kazandı. Rai bölgesinde konuşlu merkezden yönetilen operasyonla altı köy daha ele geçirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-13 11:20:11

Fırat Kalkanı birliklerinin Bab kentine ilerleyişi hızlandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Karadağ bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteğiyle 6 meskun mahalde daha kontrol sağlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürdürülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Karadağ (Rai) bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan sağlanan ateş desteğiyle Hacı Küşah, Halise Şakira, Halise, Talca Şarkiyah, Hacar Abyad ve Eş Şuayb'da büyük ölçüde kontrol sağlandı. Söz konusu yerlerde kontrolün tam olarak sağlanması için mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetlerine devam ediliyor.

Muhalif unsurlarca harekatın başlangıcından bu yana 195 meskun mahalde kontrol sağlandı.

2 MUHALİF SAVAŞÇI HAYATINI KAYBETTİ

Sinekli bölgesinde mayın-el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu 2 muhalif şehit oldu, 1 muhalif yaralandı. Destek sağlayan unsurlarda ölen ya da yaralanan olmadı.

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 24 IŞİD hedefine atış yapılarak teröristlerce kullanılan barınak, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, hava harekatı gerçekleştirilmedi. Ani çıkacak hedefler için uçaklar hazır halde bekletildi. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı icra edilmedi.

IŞİD'den ele geçirilen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 506 el yapımı patlayıcıyı kontrollü olarak etkisiz hale getirdi.

Öte yandan Suriye sınır hattında insansız hava araçlarıyla kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetine devam ediliyor.

Ayrıca insani yardım ekiplerinin Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetleri de kesintisiz olarak sürdürülüyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara