Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Fırat Kalkanı' 26. gününde

Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 26. gününde IŞİD mevzilerinin havadan ve karadan vurulduğu belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 15:01:18

'Fırat Kalkanı' 26. gününde

Ajanslarda yer alan habere göre, Fırat Kalkanı operasyonunun 26. gününde Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, havadan uçaklar, karadan ise obüs ve roketatarlar ile vuruluyor.

Kilis'in Arpakesmez ve Oylum köylerinin karşısındaki Suriye'nin IŞİD denetiminde olan Karamezra, Savran, Kefarganni ve Baragat köylerindeki hedeflere karadan obüs ve çok namlulu roketatarlar, havadan ise savaş uçaklarıyla bombardıman düzenlendi. IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

ÖSO GÜÇLERİ EL BAB'A İLERLİYOR

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin de ilerleyişi devam ediyor. TSK'nın destek verdiği ÖSO güçleri, IŞİD'in Rakka'nın ardından ikinci merkezi konumundaki El Bab'a ulaşmak için operasyonu sürdürüyor. ÖSO güçleri ile IŞİD militanlarının iç kesimlerde bazı noktalarda çatıştığı bildirilirken, El Bab'a 10 kilometre uzaklıkta olan ÖSO güçlerinin, bazı noktalarda IŞİD militanlarının gösterdiği direniş nedeniyle yavaş ilerlediği kaydedildi. Türkiye sınırına yakın noktada ise ÖSO üyelerinin çok sayıda araçla iç kesimlerde çatışma yaşanan bölgelere takviye amacıyla gittiği görüldü.

 

Haber Ara