Dolar

32,5888

Euro

34,8592

Altın

2.504,44

Bist

9.690,38

Firari FETÖ imamından Clinton'a 5 bin dolar bağış

Cemaat'in firari 'hava imamı' Adil Öksüz'ün ABD Başkan adayı Clinton'a bağış yaptığı ortaya çıktı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 07:00:07

Firari FETÖ imamından Clinton'a 5 bin dolar bağış

FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olduğu belirtilen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Adil Öksüz'ün ABD'de kurduğu hayali şirketle Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Hillary Clinton için 2014 yılında 5 bin dolar bağış yaptığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, USA Today'de, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen firari Öksüz'e ilişkin yayımlanan haberde; Öksüz'ün, ABD'de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle, Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, reklam verebilen eylem komitelerinden 'Ready for Hillary PAC'e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedildi.

Clinton'ın kampanyasının söz konusu bağışlara ilişkin sorularını yanıtlamadığı belirtilirken, Öksüz'ün Harmony Enterprises adlı şirketi 2010 yılında New Jersey eyaletinde kurduğu bilgisi yer aldı. 

Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre, kağıt üretimi yapan Harmony Enterprises, Clinton'ın komitesine 27 Haziran 2014'te 5 bin dolar bağışladı. Eyaletin Lodi beldesinde yer alan şirketin adresi de karayolu üzerinde yer alan otoparkta çıkarken, sitede yer alan telefon numarası ise kullanım dışı.

YABANCI VATANDAŞLARIN BAĞIŞ YAPMASI YASAK

Öksüz'ün şirketinin sadece bir kez bağış yaptığı ifade edildi. ABD'de yabancı vatandaşların seçim kampanyalarına bağış yapmalarının yasaklandığı belirtilen haberde, yabancı şirketlerin ancak ABD'de kazandıkları kârlar ve Amerikalı çalışanları üzerinden bağışta bulunabildiğine dikkat çekildi.

Öksüz'ün 27 Haziran'da yaptığı 5 bin dolarlık bağışın, Lodi beldesi ve çevresinden bir grup Amerikalı Türk tarafından yapılan toplamda 62 bin dolarlık bağışın bir parçası olduğu ifade edildi. Ancak bu bağışçıların şirketlerinin ya hiç faaliyet göstermediği ya da bir süre sonra kapandığı vurgulanırken, bağışları yapanların adreslerine, şirketlerine dair kayıtların da bulunmadığı belirtildi. Gruptakiler aynı zamanda Clinton'ın başkanlık kampanyası ve Clinton Küresel Girişimi adlı vakfın da bağışçıları arasında yer aldı. 

Bağışçıların büyük bir kısmının Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'le yakından bağlantılı olduğu ifade edilen haberde, Gülen'in Türkiye'de hükümeti devirmeye çalışan dünya genelinde bağlantıları olan ağ olduğu vurgulandı.

Haber Ara