Dolar

32,5707

Euro

34,8919

Altın

2.427,77

Bist

9.722,09

Firari 56 hakim için emir çıktı

FETÖ’cü kalkışmanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ancak şu ana kadar adreslerinde bulunamayan firari 56 hakim ve savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 09:51:53

Firari 56 hakim için emir çıktı

Star gazetesinden Tuğba Özan'ın haberine göre; Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi tarafından savcılığın talebi üzerine alınan karar uyarınca bu isimler görüldükleri yerde gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarılacak, tutuklama kararı yüzlerine okunduktan sonra da cezaevine gönderilecek. Hakkında yakalama kararı çıkarılan isimlerin arasında devletin en mahrem bilgilerinin sızdırıldığı Kozmik Oda soruşturmasını başlatan savcı Mustafa Bilgi, MHP davasında muhalifler lehine kongre kararı veren icra hakimi Burhan Yaz, eski Özgürlük Hakimleri Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük, Yargıtay Tetkik Hakimleri Dursun Fatih Kabasakal ve Öznur Kabasakal da yer alıyor.

168 personel görevden uzaklaştırıldı

YARGITAY DEPREMİ 

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamada, 23 Temmuz'da yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı, bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen personelin, birim amirinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayıyla kamu görevinden çıkartılacağı hükmünün getirildiği anımsatıldı.  Açıklamada, “Başkanlığımızca yapılan soruşturma kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. maddesi gereğince, 168 personel görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca 667 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 4/g maddesi gereğince bir hizmetlinin görevine son verilmiştir.” ifadesine yer verildi. Soruşturma sürecinin halen devam ettiği, gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği kaydedildi.

25 ARALIK'A MÜEBBET

Bakırköy Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 25 Aralık soruşturması kapsamında usulsüz dinleme yapmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, eski savcı Muammer Akkaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 119,5 yıldan 247 yıla kadar hapis, hakimler Süleyman Karaçöl ve Menekşe Uyar hakkında da ağırlaştırılmış müebbet ile 25,5 yıldan 63 yıla kadar hapis cezası istendi. 848 sayfalık iddianamede Fatih kod gizli tanığın şu ifadesi yer aldı: “25 Aralık soruşturmasını hazırlayanlar kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, ‘Bu soruşturma çok önemli, bu dosyada görev almak bir şereftir, hoca efendi de bu soruşturmayı yürütenlere dua ediyor' diyorlardı.”

Haber Ara