Dolar

32,5678

Euro

34,9339

Altın

2.426,63

Bist

9.722,09

Fındık üreticilerine 'destek' verilecek

Numan Kurtulmuş, fındık üreticilerine ödenen alan bazlı destek ödemesine ilişkin 'İnşallah alan bazlı ürün desteğine devam edeceğiz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 05:53:13

Fındık üreticilerine 'destek' verilecek

AA'nın haberine göre; Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Kurtulmuş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Kurtulmuş, bir gazetecinin, fındık üreticilerine 2009 yılından bu yana ödenen alan bazlı destek ödemesinin devam edip etmeyeceğini sorması üzerine şunları kaydetti:

"İnşallah alan bazlı ürün desteğine devam edeceğiz. Bu anlamda geçtiğimiz yıl sadece Ordu ilinde 280 milyon lira destek verildi. Yaklaşık 119 bin kişi bu destekten istifade etti. Bu ekonomik bakımından Ordu ilimize önemli bir gelir desteği demektir. İnşallah bunun sürdürülmesini sağlayacağız. Sadece Ordu için değil, Giresun için, Trabzon için, Düzce için, Sakarya için Samsun için ve birçok Karadeniz'de fındıktan birinci dereceden etkilenen bölgelerimiz için önemli bir destek olacaktır. Bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz."

LİSANSLI DEPOCULUK

Fındıkta lisanslı depoculuğa da değinen Kurtulmuş, "Bunu yıllardır konuşuyoruz. Lisanslı depoculuk meselesi halledilmeden fındık üretiminden beklediğimiz sonucu almamız mümkün değil. Ne kadar verimli üretim olursa olsun nihayetinde bunun lisanslı depoculuk çerçevesinde saklanması ve öyle ekonomik değerinin ölçülmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız -bütün Ordu halkı olarak- devam edecek. Biz de desteğimizi sağlayacağız" dedi.

ORDU İÇİN AÇIKLANAN 5 PROJE

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Ordu için açıkladığı 5 projenin, vizyon projeleri olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bunların her birisi laf olsun diye seçim öncesi vaat olsun diye söylenmiş şeyler değildir. Biz ağzımızdan çıkanı kolay kolay konuşmayız, konuştuklarımızı da yapmak için bütün gücümüzü sarf ederiz. Bunların hepsinin ön fizibilitesi yapılmıştır. Bunlar vizyon projeleridir. Bu projelerin gerçekleştirilmesi için hem kamuoyunun oluşturulması, hem siyasi desteğin sağlanması şarttır. Bunların bir kısmının gerçekleşmesi takdir edersiniz ki uzun yıllar alacaktır. Ancak bir kısmı daha kolay olacak. Bunlar vizyon projelerdir. Bunlar yapıldığı zaman sadece Ordu değil bu bölgedeki birçok ilimiz istifade edecektir. Türkiye istifade edecektir. Bu projeler Türkiye'yi ileri götürecek projelerdir."

Haber Ara