Dolar

32,5497

Euro

34,8381

Altın

2.428,35

Bist

9.645,02

Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin eğitimleri başlıyor

Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin eğitimleri başlıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 15:13:48

Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin eğitimleri başlıyor
Akbank desteği ile Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi'nde (Center of Excellence in Finance-CEF) eğitimler ekim ayında başlayacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Sabancı Üniversitesi'nin, Akbank'ın kurucu sponsorluğunda hayata geçirdiği CEF'in eğitimleri 1 Ekim'de başlıyor. Sabancı Center'da gerçekleşecek sertifika programları finans alanında dünyaca ünlü akademisyenler tarafından verilecek.

Program, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve CEF Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş tarafından, 1-2 Ekim ve 8-9 Ekim tarihlerinde verilecek "Finansın Temelleri (Yatırımlar)" başlıklı dört günlük eğitim ile başlayacak. CEF'in eğitim programı kasım ve aralık aylarında lise ve üniversite öğrencilerine özel hazırlanan temel finans eğitimleri ile devam edecek.

CEF sertifika programları, 2017 yılında, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Atılgan tarafından 25-26 Şubat 4-5 Mart tarihlerinde verilecek "Finansın Temelleri (Kurumsal Finans)" eğitimleri ile sürecek. Eğitimlerin devamında, Georgetown Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Turan Bali tarafından "Risk ve Portföy Yönetimi" sertifika programı olacak.

2017 sonbaharındaki son modül ise "Değerleme" alanında dünyanın en iyi hocası olarak bilinen ve New York Üniversitesi Stern Business School Finans Profesörü Aswath Damodaran tarafından verilecek. "Değerlendirme: Sanat Mı, Bilim Mi, Sihir Mi?" başlığı ile 8-9 Eylül 2017 tarihlerinde verilecek eğitimde Damodaran, şirket değerleme sürecinde karşılaşılan hesaplamaya dair soruları görünür kılmak için gerçek şirketleri laboratuvar deneyleri olarak kullanacak.

Haber Ara