Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

Financial Times: Türk ekonomisi daha da büyüyecek

'Türk lirası dün sabah ülkenin ekonomik düzelmesi devam ederken neredeyse son bir yıldır gördüğü en yüksek düzeye ulaştı' diyen Financial Times, Türkiye ekonominin daha da büyüyeceğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-13 16:17:37

Financial Times: Türk ekonomisi daha da büyüyecek

TIMETURK | HABER MEKREZİ

"Türkiye ekonomisi, bir dizi terör saldırısının ve darbe girişiminin geçen yıl yatırımcıları ve turistleri ülkeden soğutmasının ardından bu yıl göreceli olarak sakin bir dönem geçirdi" diyen Financial Times'ın haberine göre Türkiye ile ilgili tahminler 5,2 oranında olacağı düşünülen ekonomik büyüme oranlarının 4,7'den yüzde 6,5'e yükseldi.

Gazete haberinde şu satırları kullandı:

SON 5 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

"Bugünkü gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) rakamları bu iyimserliği destekliyor zira bütün sektörlerde güçlü bir büyüme var. Gazetemiz yayına girdiği sırada Türk lirası gün içinde yüzde 0,3 oranında değer kazanmıştı ve rand, peso gibi diğer gelişmekte olan piyasa para birimlerinin önünde gidiyordu."

"DOLAR 3.35'İ GÖRÜR"

Commerzbank Kıdemli Gelişmekte Olan Piyasalar Ekonomisti Ghose ve Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Matys Türkiye'nin büyüme oranını değerlendirerek, Türk ekonomisinin vites yükselttiğini ve Türkiye'ye yatırım konusunda güvenin geri geldiğini söyledi. Matys ayrıca, 'Dolar/TL, bu yılın sonuna kadar 3,35 seviyelerine kadar gerileyebilir' dedi.

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara