Dolar

32,3668

Euro

34,9408

Altın

2.325,85

Bist

9.123,44

Financial Times'tan İdlib yorumu: Putin, Esed ve Erdoğan arasında kaldı

Financial Times, 'İdlib'deki çatışmalar Rusya'nın Türkiye'yle ilişkilerini geriyor' başlıklı bir haber yayınladı. Haberde Putin'in iki isim arasında kaldığı kaydedildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 10:35:09

Financial Times'tan İdlib yorumu: Putin, Esed ve Erdoğan arasında kaldı

"Türkiye'nin Rusya destekli güçlere saldırılarının Moskova'nın Ankara'yla ilişkilerini sınavdan geçirdiğini" yazan Financial Times'a göre "artan çatışmalar, Kremlin'in Suriye lideri Beşar Esad'a isyancı güçlerin elindeki son bölge olan İdlib için Erdoğan'la savaşmasına izin vermesindeki riskleri gözler önüne serdi." Rusya lideri de "Ortadoğu'da kendisinin daha fazla nüfuz kazanmasına yardımcı olan iki liderin arasında kaldı."

"TOPYEKUN SAVAŞ RİSKİ"

"Türkiye Cumhurbaşkanı'nın çatışmaları yükseltme tehdidi, Putin'le Moskova'da buluşmaya hazırlanırken, topyekûn savaş riski getiriyor" diyen gazetenin görüşlerine yer verdiği Moskova Carnegie Merkezi'nden Dmitri Trenin, "Moskova Suriye-Türkiye çatışmasının gerçek bir savaşa dönüşmesinden kaygılı. Her iki tarafta artan ölü ve yaralı sayısı bu savaşı daha da yakınlaştırıyor" yorumu yapıyor.

"RUSYA ERDOĞAN'A BASKI YAPACAK"

Trenin ayrıca "Rusya en nihayetinde bir savaşa sürüklenmemek için bir tür ateşkes elde etmeye çalışacak ancak cephede boyun eğmesi için Erdoğan'a baskı yapacak" diye konuşuyor.

RUSYA'NIN "TÜRK UÇAKLARININ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMAYIZ" ÇIKIŞI

Kremlin'in Türkiye'nin İdlib'deki yeni saldırıları hakkında yorum yapmayı reddettiğini söyleyen gazete, bunun yerine Rusya Savunma Bakanlığı'nın "Suriye semalarında Türk uçaklarının güvenliğini sağlayamayız" şeklindeki açıklamasının öne çıktığını aktarıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'un da "Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz ve Suriye'nin teröristlerle ve terör örgütleriyle savaşma niyetine destek veriyoruz" dediği belirtiliyor.

"ANKARA'YA DOLAYLI TEHDİT"

Dmitri Trenin, Savunma Bakanlığı'nın açıklamasının "Ankara'ya dolaylı bir tehdit olduğunu" söylüyor ve "Rusya'nın gerçekten Suriye'de Türk jetlerini düşürüp düşürmeyeceği net değil, ancak bunu sınamak pervasızlık olur. Bunun yaşanmayacağı anlamına gelmez" diye konuşuyor.

 

Haber Ara