Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Financial Times'tan Fırat Kalkanı yorumu: Türkiye, Kürtleri zapt etmek istiyor

Financial Times gazetesi, dün Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili haberinde 'Türkiye, Kürtleri zapt etmek için Suriye'ye girdi' başlığını kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 09:41:36

Financial Times'tan Fırat Kalkanı yorumu: Türkiye, Kürtleri zapt etmek istiyor

Sputnik'in aktardığı haberde, "Dün sabah ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın uçağı Türkiye'ye giderken, Türk tankları da Suriye'nin kuzeyine giriyordu" ifadesiyle başladı. ABD'nin de operasyona destek verdiği belirtilirken, ABD'nin Suriye topraklarındaki en büyük müttefiki Kürtlerin ise Türkiye'ye tehdit gönderdiğine dikkat çekti. Gazete PYD lideri Salih Müslim'in danışmanı Sihanouk Dibo'nun "Türkiye bunu yaparak kendini bir kördüğüme sokuyor. Buraya girdi ama güvenli bir şekilde çıkamaz" sözlerine yer verildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, haberde görüşüne yer verilen uzmanlar, Türkiye'nin bu operasyonu birkaç aydır planladığını ancak düğmeye basmak için ABD ve Rusya'dan yeşil ışık beklediğini belirtiyor.

Financial Times, operasyonu "Suriye'de 5 yıldır süren savaşta Türkiye için ender bir zafer" olarak nitelerken, Kürtlerin ise ABD'nin politikasındaki değişimden rahatsız olduklarını ifade etti. Haber, Kürtlerin elindeki Kobani kentinden bir siyasi uzmanın şu sözleriyle son buldu: "Kürtler, Türkiye'nin bu adımını bariz bir saldırganlık olarak değerlendiriyor. Türkiye çok kayıp verecek, ve Suriye'ye girmek kendi kararı olsa da, çıkacağı zamana kendisi karar veremeyecek."

Haber Ara