Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

Financial Times: OHAL uzadı, Türk lirası düştü

Hükümetin OHAL süresini 90 gün daha uzatması dış basında da geniş yer buldu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 07:42:52

Financial Times: OHAL uzadı, Türk lirası düştü

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında OHAL'in uzatılmasının ardından dün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL'in 90 gün daha uzatıldığını açıklarken, Financial Times Gazetesi OHAL ve etkilerini sayfalarına taşıdı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Financial Times da Türkiye'de OHAL'in uzatılmasının Türk lirasını düşüşe geçirdiğine dikkat çekiyor.

Düşüşün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta yaptığı "OHAL uzatılabilir" açıklamasının ardından başladığı, dünkü Bakanlar Kurulu sonrasında yapılan açıklamayla Ağustos'tan bu yana dolar karşısındaki en büyükk değer kaybını yaşadığı belirtiliyor.

Son gelişmelerin ardından Türkiye'deki varlıklarını elinden çıkarmış olan Avrupalı bir yatırımcı gazeteye yaptığı açıklamada "Anlayamadığımız şu: OHAL'in uzatılma nedeni bunu gerektiren gerçek bir tehdit olması mı yoksa Cumhurbaşkanı'nın OHAL'in getirdiği geniş yetkileri bırakmak istememesi mi... Her ne olursa olsun, Türkiye'yi uzaktan izlemek en iyisi" diyor.

Financial Times, Türkiye'deki yatırımcıların darbe girişiminden önce de Erdoğan'ın giderek artan otoriter yönetim tarzı nedeniyle endişeli oldukları, 15 Temmuz'dan sonra bu endişelerinin daha da arttığı yorumunu yapıyor.

Haber Ara