Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Financial Times: Erdoğan-Putin yakınlaşması Batı'yı tedirgin ediyor

İngiliz Financial Times gazetesinde kaleme alınan makalede Türkiye ile Rusya yakınlaşmasının Batı'yı tedirgin ettiği savunuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-08 13:55:17

Financial Times: Erdoğan-Putin yakınlaşması Batı'yı tedirgin ediyor

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan makalede, Ankara-Moskova yakınlaşmasının Batı'yı tedirgin ettiği iddia edildi.

Makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya gerçekleştireceğine dikkat çekildi.

Ntv'nin aktardığı habere göre; Türkiye'nin Rusya'nın Ankara'ya darbe girişimi sonrası verdiği destekten memnun olduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın, "Rusya Federasyonu'nun bu konuda açık ve net tavır almasını takdirle karşılıyoruz" açıklamasına işaret edildi.

Türkiye'nin darbe girişimi ardından yetkililerden gelen açıklamalar nedeniyle ABD'yi eleştirdiği, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda da Washington'a tepki gösterdiği hatırlatıldı.

Makalede, Türkiye ve NATO'daki müttefikleri arasındaki gerilimin Rusya için son derece faydalı olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu.

Financial Times'teki makalede bir Türk diplomatın "ABD'yle ilişkilerimiz son 50 yılın en kötü döneminde ve bu durum Rusya'yı kesinlikle cazip bir seçenek haline getiriyor" sözlerine yer verildi.

Buna karşın Türk yetkililerin Rusya ile ilişkileri geliştirirken ABD'yle köprüleri atmayı amaçlamadıklarını vurguladıkları belirtildi.

Gazete Türkiye'nin, Rus lider Putin'in Suriyeli Kürtlere desteğini azaltmayı kabul edeceğini umduğunu da aktardı.

Haber Ara