Dolar

32,5604

Euro

34,8834

Altın

2.428,01

Bist

9.645,02

Financial Times: Erdoğan, Musul'u iç siyaset malzemesi olarak kullanıyor

Financial Times Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musul Operasyonu konusundaki tutumunu sayfalarına taşıdı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 07:48:57

Financial Times: Erdoğan, Musul'u iç siyaset malzemesi olarak kullanıyor

İngiliz Financial Times Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Musul Operasyonu'na ısrarla katılma isteğindeki nedenin operasyonu iç siyasette malzeme olarak kullanma amacı olduğunu yazdı.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgide; Financial Times (FT). FT, Erdoğan'ın Musul operasyonuna katılma talebinin iç siyaset malzemesine dönüştüğünü ve kendisini Musul'daki Sünnilerin koruyucusu olarak konumlandırdığını vurguluyor. Gazeteye göre, Irak Başbakanı Haydar el İbadi için ise Türkiye'nin askeri varlığı siyaseten utanç verici bir durum oluşturuyor.

Türkiye ile Irak arasında bir süredir Başika yakınlarındaki askeri üs nedeniyle yaşanan kriz halen devam ediyor. Türkiye, Peşmerge'nin talebi üzerine Başika kasabasını geri almak için harekete geçen güçlere tank, top ve fırtına obüsleri ile destek vermişti. Irak ise Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Bağdat yönetimi Türkiye'nin Başika kampını terk etmesini istiyor ve bölgedeki Türk askeri varlığının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunuyor. Türkiye ise bu üssün kendi güvenliğinin sigortası olduğu gerekçesiyle çekilme talebini reddediyor.

Haber Ara