Dolar

32,5066

Euro

34,9897

Altın

2.436,01

Bist

9.716,77

Filistinlilerin 'Sina Yarımadası'na yerleştirilmesi' iddiaları

Ulusal İslami Güçler: - 'Mısır'ın Sina Yarımadası'nın bir bölümüyle birleştirilerek Gazze'de bir devlet kurulmasına şiddetle karşı olduğumuzu vurguluyoruz. Gazze'de bir Filistin devleti kurulamayacağı gibi Gazzesiz bir devlet de düşünülemez'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-19 21:30:46

Filistinlilerin 'Sina Yarımadası'na yerleştirilmesi' iddiaları
Filistinli gruplar, Filistinlilerin Mısır'da Sina Yarımadası'na yerleştirilmesi projesine karşı olduklarını vurguladı.

Aralarında Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FDHKC) de bulunduğu çeşitli grupları bünyesinde barındıran Filistin'deki Ulusal İslami Güçler, yaptığı toplantının ardından Filistinlilerin Sina Yarımadası'na yerleştirilmesi projesine dair bildiri yayımladı.

Bildiride, "Mısır'ın Sina Yarımadası'nın bir bölümüyle birleştirilerek Gazze'de bir devlet kurulmasına şiddetle karşı olduğumuzu vurguluyoruz. Gazze'de bir Filistin devleti kurulamayacağı gibi Gazzesiz bir devlet de düşünülemez." ifadesine yer verildi.

Bildiride, bölünmüşlük sonlandırılıp ulusal birlik sağlanarak ve İsrail ile mücadele ortak bir yol benimsenerek bu gibi projelerin önünün kesilmesi gerektiği vurgulandı.

İsrail'de Dürzi toplumun temsilcilerinden Devlet Bakanı Eyüb Kara, geçen ay yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Ssisi'nin Filistinlilerin Sina Yarımadası'na yerleştirilmesini önerdiği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da ABD Başkanı Donald Trump'a "iki devletli çözüm yerine Filistinlilerin Sina Yarımadası'na yerleştirilmesi projesine" ilişkin bir taslak sunmayı planladığını savunmuştu.

İsrail Başbakanlık Divanı iddiaları yalanlarken, Mısır Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin açıklamaların doğru olmadığını aktarmıştı.

Haber Ara