Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

'Filistinlilere yönelik suç işliyor'

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, 'İsrail, ABD ile uluslararası sessizlik altında Filistinlilere yönelik suç işliyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 06:38:38

'Filistinlilere yönelik suç işliyor'

AA'nın haberine göre: Hamas, İsrail'in, ABD ile uluslararası sessizlik altında Filistinlilere yönelik suç işlediğini savundu.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının eylemlerinin, İsrail karşısında kendilerini savunma çerçevesinde geliştiğini belirterek, "İsrail, Filistinlilere yönelik terör eylemleri ve işlediği suçları, ABD ve uluslararası sessizlik altında yürütüyor" dedi.

Ebu Zuhri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrailliler aleyhinde eylem düzenleyenlere yönelik tehditlerine ilişkin, "Bu tür ifadeler, Filistin halkını korkutmuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, İsrail'e ait bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Eylemleri düzenleyenler için herhangi bir koruma yok. Onlarla hesabı kapatacağız. Hesabı ailelerine ödeteceğiz, evlerini yıkacağız. Ders ve ibret almayanlar ağır bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayı başından bu yana 90'dan fazla Filistinli öldürüldü.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de İsrail askerleri ile yaşanan olaylarda neredeyse her gün bir Filistinli yaşamını yitirirken, son olarak Tel Aviv ve El-Halil kentlerinde meydana gelen olaylarda 4 Yahudi yerleşimci ölmüş, 16'sı yaralanmıştı. İsrail Başbakanı Netanyahu, söz konusu olayın ardından "Filistinlilerin saldırılarını" görüşmek üzere üst düzey güvenlik yetkilileriyle acil durum toplantısı düzenlemişti.

Haber Ara