Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Filistinliler evlerinin yıkılmasını protesto etti

Filistinliler, İsrail’in Necef Çölü’nde yaşayan Arapların evlerini yıkma politikasını protesto etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 19:12:18

Filistinliler evlerinin yıkılmasını protesto etti

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Batı Kudüs'teki maliye bakanlığı önünde düzenlenen gösteriye Filistinli vatandaşların yanı sıra İsrail'deki Arap vatandaşlarını temsil eden Yüksek Arap Takip Komitesi başkanı ve Arap asıllı milletvekilleri katıldı.

Gösteriye katılanlar, üzerinde "evlerin yıkılması insanlık suçudur", "evlerin yıkımını durdurun" sloganlarının yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Gösteride, konuşan Arap asıllı Milletvekili Ahmet et-Tiybi, “Bu gösteriyi evlerin yıkılması ve yeni yerleşim birimlerinin planlanmasından sorumlu olan maliye bakanlığı önünde düzenliyoruz.” dedi.

İsrail Parlamentosu'ndaki (Knesset) Ortak Arap Listesi'nden yapılan yazılı açıklamada da “Protesto gösterisi, İsrail'in Necef Çölü'nde Filistinlilere ait evleri yıkması politikasını ve özellikle son günlerde Bi'r Hadac köyündeki yıkımlara karşı düzenlenmiştir.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “Aşırı sağcı hükümet, Necef Çölü'nü Yahudileştirme ve oradaki Arap varlığını yok etme politikalarına ara vermeden devam ediyor. Radikal hükümet, bölgenin asıl sakinlerini Arap toprakları olan Necef Çölü'nden çıkararak, Arap köylerinin enkazları üzerine Yahudi yerleşim birimleri kurmayı planlıyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

İsrail, daha önce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Necef'teki birçok Filistinlinin evini, son olarak da bölgedeki Bi'r Hadac köyünde yaşayanların evlerini yıkmıştı.

İsrail, ayrıca son dönemde Yahudileştirme politikası çerçevesinde Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin evlerini yıkma konusunda faaliyetlerini artırmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara