Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Filistinli yazar kitap yazdığı için hapiste

Petrolün Gizeminin Hikayesi” adlı Arapça kitabı nedeniyle hapsedilen Filistinli Yazar Walid Dakka, hapis sırasında yazdığı yeni kitabı bastırırsa daha şiddetli cezaya çarptırılacağı konusunda İsrailli hapishane yetkilileri tarafından uyarıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-18 11:27:10

Filistinli yazar kitap yazdığı için hapiste

Timetürk Çeviri

Filistin Esirler Örgütü (PPS) 33 yıldır hapis yatan Dakka'nın İsrail işgaline direnişten ceza aldığını ve yeni tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Hücre hapsinin ise bu tehditlerin arasında olduğu belirtildi.

Yetkililer aynı zamanda Dakka'nın ailesini iki ay onu ziyaret etmekten men ettiler, bütün kitaplarına el konuldu ve 135 dolar para cezasına çarptırıldı. Yazar kitapları nedeniyle hapishaneler arasında gezdirilerek cezalandırılmıştı.

YETERİNCE İZLEYEMEMİŞLER!

Yazarı ziyaret eden Filistin Esirler Örgütü avukatına göre yetkililer Dakka kitabını yazarken onu yeterince gözetleyemedikleri ve kitabı yazdığını fark edemedikleri için üzgünler.

Örgütün yöneticisi Qaddoura Faris ise Dakka karşı yapılan eylemleri kınarken İsrail'in kitap yazması nedeniyle yazara savaş açtığını belirtti. Dakka, İsrail otoritelerince bir Filistinli'ye verilen en uzun hapis cezalarından birini dolduruyor. 1986 yılında tutuklandığında o dönem 39 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dareen Tatour da İsrailli yetkililer tarafından sosyal medya üzerinden direniş şiiri yazdığı için tutuklanmış bir buçuk ay hapis cezasını tamamladıktan sonra Eylül ayı sonlarında serbest bırakıldı.

Kaynak: telesurtv.net

Haber Ara